• Ab Weegenaar en Sander van den Houten.
• Ab Weegenaar en Sander van den Houten. Foto: Jorik Algra Fotografie

Concert voor fagot en orgel in Grote Kerk Vianen

Algemeen 140 keer gelezen

VIANEN • Zaterdagmiddag 14 augustus vervolgt Muziekpodium, in samenwerking met de gemeente Vijfheerenlanden, de reeks zomerconcerten 2021 in de Grote Kerk van Vianen met een concert, uitgevoerd door fagottist Ab Weegenaar en organist Sander van den Houten. Voor deze gelegenheid kozen zij muziek van de componisten Merci, Bruhns, Galliard, Buxtehude, Senaillé, J.C.F.Bach en Fucik. Veel mooie nieuwe geluiden dus. Het concert begint om 16.00 uur.

De musici van deze zaterdag komen beiden uit Kampen en spelen veelvuldig samen. Ze zijn gekwalificeerd organist en onder andere vaste bespelers van het beroemde Hinsz-orgel in de Bovenkerk van de stad Kampen. Daarnaast zijn zij ook actief als dirigent, hebben hun een eigen lespraktijk en concerteren in binnen- en buitenland. 

De fagot blijft voor Weegenaar het favoriete instrument. Ooit begon hij daarmee zijn muzikale carrière. Voor Van den Houten zijn de orgels favoriet en is dan ook veelvuldig te beluisteren als solist en als begeleider van bekende Nederlandse koren.

Zitplaatsen
In de Grote Kerk van Vianen blijft de afstand van 1,5 m voorlopig van kracht. Dat betekent voor de komende tijd dat het aantal zitplaatsen niet onbeperkt is. Bezoekers krijgen het advies om zich voor hun komst te laten registreren. De kerk is vanwege het toeristenseizoen al vanaf 13:30 uur open. Een goede gelegenheid om iets eerder naar de kerk te komen en de bijzonder mooie tentoonstelling van Henk en Theo Tukker te bezoeken in het zuidtransept van de kerk.

De toegang voor tentoonstelling en concert is gratis. Na afloop van het concert wordt een vrije gift zeer gewaardeerd. Het is sinds kort ook mogelijk om in de kerk te pinnen. Meer informatie op www.grotekerkvianen.nl. Op de concertpagina staat ook de link om te registeren. Rechtstreeks kan ook via EventBrite.nl. 

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden