• Sion Kreukniet (links) en Michel Danielse.
• Sion Kreukniet (links) en Michel Danielse. Foto: aangeleverd

Gastvrij genieten: restaurant ‘Bij Blue’ opent in Lekkerkerk

Zakelijk 4.651 keer gelezen

LEKKERKERK • Lekkerkerk heeft een nieuwe culinaire ‘hotspot’: restaurant ‘Bij Blue’. “Bij ons staan gastvrijheid en heerlijk eten centraal.”

Het recent geopende etablissement aan de Burgemeester Roosstraat kent een veelbelovende start, met een week na de opening een gestage stroom van gasten. “Veel mensen uit het dorp en omgeving zijn toch benieuwd naar wat we te bieden hebben en komen een kijkje nemen”, geven uitbaters Sion Kreukniet en Michel Danielse aan. “Die ‘nieuwsgierigheid’ is ook wel de charme van een dorp als dit.”

Langgekoesterde wens
Voor Michel was het openen van een eigen restaurant een langgekoesterde wens. Met ruim dertig jaar ervaring in de keuken, waaronder als chef-kok, is het horecavak de Dordtenaar op het lijf geschreven. Sion, eigenaar van een grondverzetbedrijf in Bleskensgraaf, voegt toe: “Hoewel dit voor mij enigszins voelt als een sprong in het ‘horeca-diepe’, ben ik al 27 jaar bevriend met Michel en hielp hem al regelmatig in zijn cateringbedrijf.”

De keuze om het pand in Lekkerkerk over te nemen, voorheen een pizzeria en eerder al een tapasrestaurant, kwam nadat ze het op een website met horecavastgoed hadden gezien. Sion geeft toe: “Michel heeft me vijf jaar lang overgehaald om samen een eigen zaak te beginnen, dus het is nu tijd om het waar te maken.” De twee hebben een duidelijke taakverdeling, waarbij Michel zich richt op de keuken en Sion zich bezighoudt met zakelijke aspecten, al springt hij bij waar nodig. “Nu nog met een klein team, hopen we spoedig op uitbreiding.”

Franse keuken
Het menu van Bij Blue - de naam verwijst naar de azuurblauwe uitstraling van het pand - is geïnspireerd op de Franse keuken, met een divers aanbod van toegankelijke gerechten, waaronder populaire opties zoals schnitzel, spareribs en sliptong. Michel benadrukt ook het aanbod van verfijndere gerechten zoals eendenbout en kabeljauwfilet. “We bereiden alles met zorg, met gebruik van de beste ingrediënten. Alles is altijd dagvers bij ons. Regelmatig wisselen we de kaart op basis van seizoensgebonden gerechten.”

“Gasten zijn bij ons welkom voor een lunch, gewoon een drankje aan de bar of uiteraard voor een uitgebreid diner”, vult Michel aan. “Gastvrijheid in een gezellige, toegankelijke en ontspannen sfeer, lekker eten voor een goede prijs, daar draait het bij ons om. Gasten moeten zich echt welkom voelen.”

Goede mentaliteit
Hoewel de twee horeca-ondernemers van ‘buitenaf’ komen, hopen ze volledig te integreren in de Lekkerkerkse gemeenschap. “We hopen op de kans om ons hier goed te vestigen en het dorp te leren kennen. Tot nu toe hebben we gemerkt dat het een leuk dorp is met een goede mentaliteit. Wij willen hier graag deel van uitmaken.”

Restaurant Bij Blue, Burgemeester Roosstraat 3 in Lekkerkerk. Telefoonnummer: (0180) 745042. Website: www.bijblue.nl. E-mail: eten@bijblue.nl. Openingstijden: woensdag/donderdag, 10.00-23.00 uur; vrijdag/ zaterdag, 10.00-00.00 uur; zondag, 12.00 tot 00.00 uur.

Martijn Kuiler

Redacteur Het Kontakt-Krimpenerwaard en Het Kontakt-Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app