Afbeelding
Foto: aangeleverd

Krimpenerwaard College in de prijzen voor wetenschappelijk onderzoek

Nieuws 849 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Op de universiteit van Tilburg vond afgelopen week de jaarlijkse WON-leerlingenmanifestatie plaats. Tijdens de bijeenkomst mochten twee leerlingengroepjes van het Krimpenerwaard College het onderzoek presenteren dat zij in kader van de projectweek ‘Wetenschapsoriëntatie’ hadden uitgevoerd. De twee prijswinnende onderzoeken gingen over korfbal (bèta) en internationale misdaad (alfa).

De jury was bij de bèta-groep vooral onder de indruk van de complexiteit van het onderzoek, de onderzoeksmethoden, de goede verdeling van de taken, de goede integratie van natuurkunde en wiskunde en het enthousiasme van de leerlingen. 

De alfa-groep werd geprezen om de actualiteit van het onderwerp, de bevlogenheid van de leerlingen en de goede opbouw van het onderzoek met hypothese en uitgebreide reflectie en aanbeveling voor hoe in de toekomst soortgelijke cases beter geleid kunnen worden. “Dit was een heel mooie afsluiter van het geslaagde eerste WON-project en de kroon op het werk van de begeleidende docenten en leerlingen van 3-vwo”, aldus Saskia van de Griendt, leerjaarcoördinator vwo onderbouw.

Sinds twee jaar is het Krimpenerewaard College een zogenaamde WON-school. Wetenschapsoriëntatie Nederland (WON) is een community van scholen die samen wetenschapsoriëntatie een nadrukkelijke plek geven in het leerplan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app