Afbeelding
Foto: Herman Visser

Rotary Tandem Tocht keert terug na drie jaar afwezigheid

Nieuws 956 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • De Rotary Tandem Tocht, een jaarlijks evenement voor visueel beperkten, maakt na een driejarige onderbreking vanwege corona zijn terugkeer op zaterdag 17 juni. 

Dit keer zal de tocht van start gaan en eindigen bij het Cultuurhuis in Krimpen aan de Lek, waardoor nieuwe routes mogelijk zijn. Ongeveer 33 tandems zullen deelnemen aan deze 39ste editie van de tocht, waarbij ze een afstand van 40 tot 45 kilometer zullen afleggen tussen 10.30 en 15.30 uur.                 

De Rotary Tandem Tocht werd oorspronkelijk opgezet door Rotarians van de Rotaryclub Krimpenerwaard-West ter ondersteuning van de Envit, een tandemsportclub voor visueel gehandicapten. Sinds de eerste tocht in 1982 vanuit Schoonhoven met zo’n 20 tandems, verzorgt de Rotaryclub alle aspecten van de organisatie, inclusief de huur van tandems, vervoer van deelnemers, voorrijders en bevoorrading.                

Tijdens de tocht worden rustpunten voorzien waar deelnemers kunnen genieten van eten en drinken. Na afloop is er een traditie ontstaan met het serveren van broodjes nieuwe haring, waardoor de tocht ook wel bekendstaat als ‘de haringtocht’. Het evenement wordt gesponsord door lokale ondernemers en de leden van Rotaryclub Krimpenerwaard-West zijn actief betrokken bij de organisatie, zowel als fietsers, tandemrijders en cateringmedewerkers.                               

Zowel visueel beperkte deelnemers als voorrijders uit het hele land nemen deel aan de tocht, waarvan sommigen al meer dan 25 keer hebben deelgenomen, inclusief enkele Rotarians. Herman Visser uit Krimpen aan de Lek is een trouwe deelnemer, eerst als voorrijder en tegenwoordig als vaste fotograaf.

De organisatie hoopt op begrip en applaus van medeweggebruikers wanneer de tocht voorbijtrekt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden