Afbeelding
Foto: stockfoto

Negendorpentocht op de fiets

Nieuws 1.582 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • De 9Dorpenfietstoertocht wordt op zaterdag 17 juni weer verreden. 

De tocht voert fietsers over de dijken langs de Hollandsche IJssel en de Lek, fietspaden, de polderwegen door de buurtschappen en langs het vele water in de Krimpener- en Lopikerwaard (o.a. de Vlist). Er zijn vier routes: drie van ongeveer 45 kilometer (Krimpenerwaard midden, oost en west) en de lange versie van 85 kilometer.

Vijftien ijsclubs in de twee waarden organiseren in samenwerking met Verwaal Transport uit Stolwijk deze populaire fietstoertocht die is afgeleid van de befaamde Negendorpen-schaatstocht uit de twintigste eeuw. De tocht is in 1997 (4776 schaatsers) voor het laatst verreden. In totaal is de tocht negen keer verreden waarvan de eerste in 1938 (195 schaatsers).

Fietsers kunnen bij de volgende ijsclubs starten tussen 9.00 en 13.30 uur, zowel voor de grote tocht als voor één van de kortere routes: Stolwijk, Beijersche, Achterbroek, Gouderak, Ouderkerk aan den IJssel (Lageweg), Ouderkerk aan den IJssel (Dorp), Lekkerkerk, Berkenwoude, Bergambacht, Ammerstol, Schoonhoven, Polsbroekerdam, Polsbroek (start Noordzijdseweg 97a), Vlist en Haastrecht. Bij elke club kan tot 17.00 uur een stempel gehaald worden en bij de laatste stempelpost ontvangen deelnemers een aandenken.

Deelnamekosten bedragen vijf euro en kinderen tot en met 12 jaar kunnen gratis meefietsen. Meer informatie is te verkrijgen via e-mail 9dorpenfietstocht@gmail.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden