Afbeelding

'Intensievere samenwerking met Krimpen'

Algemeen 46 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Burgemeester Tjerk Bruinsma van de gemeente Krimpenerwaard juicht de benoeming van Martijn Vroom als burgemeester van Krimpen aan den IJssel toe.

"Als wethouder van Waddinxveen kent Vroom dit gebied goed. Hij lijkt me een prima partner van onze gemeente. Zijn aantreden in december kan de banden verstevigen”, aldus Bruinsma.

De eerste burger, die zelf volgend jaar de ambtsketting overdraagt aan een nog nog te benoemen opvolger, meent dat Vroom 'met z'n tijd is meegegaan'. "Hij is zakelijk en efficiënt. Op diverse terreinen werken we al samen met Krimpen en ik voorzie door zijn komst uitbreiding op dit vlak.”

Nieuwe ontsluiting

Krimpen is belangrijk voor de inwoners van dit poldergebied, meent Bruinsma. "Zo spreken we nu al regelmatig over de verkeerssituatie bij de Algerabrug en is een nieuwe ontsluiting van Krimpen aan de Lek via de Tiendweg dwars door het weiland naar Krimpen aan den IJssel reeds onderwerp van gesprek tussen beide verkeerswethouders. Dat gaat de goede kant op.”

Ook wat de toekomstige opvang van vluchtelingen in de regio betreft is volgens Bruinsma overleg met Krimpen en Capelle aan den IJssel nodig. "Mocht daar een volwaardig asielzoekerscentrum komen, dan is een satelliet-azc in de Krimpenerwaard op minder dan 10 kilometer afstand een optie.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie