• Een schaatsbaan zoals die ook op De Olm komt te liggen.
• Een schaatsbaan zoals die ook op De Olm komt te liggen. Foto: aangeleverd

Schaatspret op winkelcentrum De Olm

Algemeen 1.611 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Winkelcentrum De Olm wordt zaterdag 17 december ondergedompeld in een winterse sfeer. Compleet met schaatsbaan, ‘koek en zopie’ en ook de kerstman komt langs.  

Het winterse gebeuren is een initiatief van de ondernemers van het winkelcentrum. Onder hen Ernst Dijkman van de Jumbo supermarkt, Frits Corvers, eigenaar van snackbar De Krim en Erwin Dommisse, eigenaar van bloemenwinkel De Vier Jaargetijden. De drie zetten de laatste puntjes op de i om het winterse evenement tot een succes te maken. “Publiekstrekker wordt de schaatsbaan van vijftig vierkante meter”, geeft Erwin aan. “Iedereen kan er tussen 11.00 en 16.00 uur de gladde ijzers onder binden, van jong tot oud, om eens lekker ouderwets te schaatsen. Schaatsen zijn gratis te leen bij de baan.” 

Ter verhoging van de sfeer komt er een aantal kersthuisjes te staan met ‘koek en zopie’. Frits: “Hier kun je genieten van echt winterse hapjes en drankjes, zoals chocolademelk, erwtensoep, glühwein en broodjes worst. Ook zal er kerstmuziek klinken en is er een spel in kerstsfeer. Last but not least komt de kerstman langs op het winkelcentrum en iedereen kan met hem op de foto.”

De winkeliers van De Olm hebben de ambitie om vanaf volgend jaar meer van dergelijke eendaagse evenementen op poten te zetten. Ernst: “Ter verhoging van de sfeer en beleving, maar zeker ook om de buurt nog meer bij het winkelcentrum te betrekken. Zo zijn er al plannen voor een speciale kindermiddag in het voorjaar.”

Trots zijn de drie ondernemers op het ‘evenementenpleintje’ dat gecreëerd is op het winkelcentrum. “Dat maakt het mogelijk om meer van zulke activiteiten te houden. Om hiervoor ruimte te maken werd het terras van eetcafé Santas naar de zijkant verplaatst. Ook is het groen opgeknapt en is er een bankje geplaatst.”

 

Martijn Kuiler

Redacteur Het Kontakt-Krimpenerwaard en Het Kontakt-Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app