Afbeelding
Foto: aangeleverd
zakelijk

Jordens Fysio Medisch Centrum: ‘Kindertherapie werkt!’

Algemeen 188 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK • U ziet uw kind graag mentaal en fysiek zo goed mogelijk functioneren, maar soms is er hulp nodig om dat doel te bereiken. Dan is het goed te weten dat het team van Jordens Fysio Medisch Centrum voor u en uw kind klaar staat.

“Voor kinderen tussen de 8 en 14 jaar met overgewichtproblemen of problemen met bewegen hebben we al een aantal jaren ‘Powerkids’”, vertelt Sjaco Jordens. “Dat is een succesvol en speels beweegprogramma dat kinderen meer en beter laat bewegen, fitter laat worden en ze zover brengt dat ze zonder enige reserve lid kunnen worden van een sportvereniging. We hebben met Powerkids al heel wat kinderen een zet mee in de goede richting kunnen geven en gaan daar dit jaar op een nóg aantrekkelijker wijze mee door. Sinds begin september zijn we met Powerkids namelijk niet alleen op het complex van voetbalvereniging Dilettant (op vrijdag van 16.00 tot 17.00 uur) actief, maar ook in sporthal De Walvis (maandag van 16.45 tot 17.45 uur). Door De Walvis als locatie te gebruiken hebben we meer de ruimte dan voorheen in onze oefenzaal.”

Powerkids staat onder leiding van één van Jordens’ kinderfysiotherapeuten. Deze werkt samen met een diëtiste die de ouders van de deelnemers advies geeft over gezonde voeding. “De medewerking thuis is van groot belang”, weet Sjaco Jordens. “De praktijk wijst uit dat, als het thuisfront ook meewerkt vaak al na drie maanden een zodanig resultaat is geboekt dat een kind probleemloos kan gaan sporten bij een vereniging.”

Scoliose
Ook kinderen met scoliose heeft Jordens Fysio Medisch Centrum veel te bieden. “Elke dinsdag van 17.00 tot 18.00 uur hebben we onze scoliosegroep in de praktijk”, aldus Sjaco Jordens. “Er wordt dan samen getraind om de wervels ‘los’ te maken en de deelnemers worden getaped om hun scheve rug te corrigeren. Eventueel en mits noodzakelijk laten we een brace aanmeten in overleg met een kinderorthopeed van het ziekenhuis.”

Scoliose komt nu vaker voor dan vroeger, weet Sjaco Jordens. “Dat heeft voor een belangrijk deel te maken met het feit dat veel van de hedendaagse kinderen te weinig bewegen en vaak in een bepaalde houding achter hun telefoon of pc zitten. Met therapie kun je voor verbetering zorgen of de rugafwijking tot staan brengen. In het uiterste geval is een operatie noodzakelijk.”

Kindercaroussel
Ouders met vragen of zorgen over de gezondheid van hun kind(eren) kunnen bij Jordens Fysio Medisch Centrum terecht met al hun vragen. “We hebben speciaal daarvoor onze ‘Kindercarrousel’ in het leven geroepen. Het Kindercarrousel verzorgen wij vier keer per jaar. Het start met het invullen van een uitgebreide vragenlijst door de ouders of verzorgers. Waarna wij het carrousel van specialisten in werking stellen en ouder en kind op één middag de verschillende, bij de vragen aansluitende, disciplines binnen ons centrum komen bezoeken.

We hebben letterlijk alles in huis om succesvol te behandelen: van osteopaat, diëtist, kinder manueel therapeut, kinderfysiotherapeut tot aan een gedragstherapeut en een logopedist. Aan het eind van het ‘carrousel’ geven we een advies dat écht hout snijdt en waarmee kind en ouder verder kunnen. Zo werken we bij Jordens. Met mensen voor mensen!”

Jordens Fysio Medisch Centrum
Marijke Staete 6 • Krimpen aan de Lek
T: 0180-398929
E: info@jordensfysio.nl
I: www.jordensfysio.nl

Floris Bakker

Redactiecoördinator Het Kontakt - Woerdense Courant

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie