• De cover van 'Over een hondje'.
• De cover van 'Over een hondje'.

Prentenboek dankzij succesvolle crowdfunding

Algemeen 473 keer gelezen

BERKENWOUDE • Michel Linthorst presenteerde afgelopen week vol trots zijn prentenboek 'Over een hondje'. Het kwam tot stand dankzij een succesvolle crowdfundingactie en heeft inmiddels enkele zeer positieve recensies gekregen.

“Het was best nog even spannend, maar het streefbedrag hadden we precies tien minuten voor de sluitingstijd van de crowdfundingactie bij elkaar. Het boek is erg mooi geworden, mede dankzij de fantastische illustraties van Angela Damen”, stelt de inwoner van Berkenwoude.

Aandoenlijk
Niet alleen Michel zelf is blij met het eindresultaat, het prentenboek heeft inmiddels enkele lovende reacties gekregen. Zo oordeelt ‘De Boekenkast’: ‘Over een hondje’ is een aandoenlijk voorleesverhaal, goed aangevuld met de voor zichzelf sprekende illustraties. De vormgeving oogt origineel, modern en dankzij het gebruik van frisse kleuren ademt het de sfeer van een mooie zomerdag. Het verhaal leest prettig voor en is vermakelijk. Dit boek vraagt er gewoon om, om het regelmatig door te bladeren’.

Centraal in het verhaal staat het hondje Peer. Hij denkt dat er iets mis is met hem omdat hij een paar ongelukjes heeft gehad. Zo plaste hij per ongeluk over de broek van de burgemeester. Zijn baasje, professor Buikje, vindt dat niet leuk en is teleurgesteld. Hij zoekt driftig naar oplossingen voor het probleem…

Boodschap
Michel Linthorst: "Naast dat het een grappig, ondeugend en ook wel ontroerend verhaal is, zit er ook een belangrijke boodschap in verborgen. Namelijk: Je bent goed, precies zoals je bent, wat andere mensen ook van je zeggen of denken. Ik werk in mijn projecten altijd 'gelaagd', zodat er zowel voor kinderen als volwassenen iets uit te halen of te beleven is."

Linthorst werkte lang in het onderwijs als dramadocent. "Het prentenboek maakt onderdeel uit van de 7 Life Skills-methode die ik ontwikkeld heb voor basisscholen, het speciaal en voortgezet onderwijs. Kinderen en jongeren kunnen daarbij ontdekken wie ze zijn, waar ze goed in zijn en wat hun dromen zijn. Ik ben nu zzp-er en combineer de trainingen en het ontwikkelen van educatieve materialen met mijn kunstenaars- en schrijverschap."

Input
Het boek, waar ook kinderen zelf hun input op konden geven, kwam mede dankzij een flinke bijdrage van het prins Bernhard Cultuurfonds tot stand. Michel maakte ‘Over een hondje’ in samenwerking met Jeroen Hoogerwerf van uitgeverij Levendig en illustrator Angela Damen.

Het boek is à 14,95 euro te verkrijgen in de boekhandel, maar ook via onder andere bol.com en www.levendiguitgever.nl

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie