• Gabry Cijs en Angela Jaquet voor hun Mondhygiënistenpraktijk Schoonhoven.
• Gabry Cijs en Angela Jaquet voor hun Mondhygiënistenpraktijk Schoonhoven. Foto: Robert van der Hek

Nieuw: Mondhygiënistenpraktijk Schoonhoven

Algemeen 3.635 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Angela Jaquet en Gabry Cijs openen maandag 25 mei 'Mondhygiënistenpraktijk Schoonhoven'.

Angela: “Het is altijd mijn droom geweest om voor mezelf te beginnen. Gabry en ik werkten als zelfstandig mondhygiënist in dezelfde tandartsenpraktijk en samen zetten we nu deze stap. We openen aan de Kattestaart 2 een gezamenlijke praktijk, met ieder een eigen behandelruimte, maar werken nog steeds op zelfstandige basis. Dus met een eigen patiëntenbestand.”

Popelen
Toen Angela en Gabry aan de inrichting van de praktijk begonnen, sloeg de coronacrisis in alle hevigheid toe. Beiden popelen dan ook om weer aan de slag te gaan. “Dit is mijn werk, maar ook mijn passie”, zegt Gabry. “Ik doe dit met heel veel plezier. De samenwerking met Angela biedt me ruimere mogelijkheden en flexibelere werktijden.”

Beiden verrichten alle voorkomende behandelingen waar een mondhygiënist mee te maken heeft. “Veel mensen kampen met tandvleesproblemen. Ons advies is om daar vooral niet te lang mee te wachten als de eerste signalen zich aandienen. Het gaat niet vanzelf over en wordt alleen maar erger. Daarnaast richten we ons onder andere op preventieve behandelingen, het polijsten van tanden en kiezen, gebitsreiniging en geven we poetsinstructies aan kinderen.” 

Angstpatiënten
Beiden zijn gespecialiseerd in ‘angstpatiënten’; Angela heeft daarnaast een specialisatie op het gebied van parodontologie (tandvleesproblemen) en richt zich op jonge kinderen.

Angela: “Ik ben lid van de Nederlandse vereniging voor Mondhygiënisten en ingeschreven/geregistreerd in het kwaliteitsregister Mondhygiënisten. Voorwaarde daarbij is bij- en nascholing. Ik heb een opleiding in de kindertandheelkunde gevolgd, waar ik binnenkort concreet mee aan de slag ga. Daarnaast wil ik me in de toekomst ook gaan toeleggen op het bleken van tanden en kiezen met natuurlijke producten.” 

Meer informatie over haar praktijk: www.mondhygienistenpraktijkschoonhoven.nl

Modern
Bij een nieuwe praktijk horen de modernste apparatuur, bijvoorbeeld om tandsteen pijnloos te verwijderen, en technieken.

En vanwege het coronavirus zijn passende maatregelen getroffen. Gabry: “Voorafgaand aan de afspraak in onze praktijk wordt triage verricht om te checken of iemand coronaverschijnselen heeft. Verder staat er zowel bij de ingang als boven in de wachtkamer desinfectiemiddel. Patiënten kunnen voldoende afstand tot elkaar houden in de wachtruimte en uiteraard werken wij met de juiste beschermingsmiddelen.”

Wat Angela en Gabry betreft mag het snel 25 mei worden: “We zijn trots op deze mooie nieuwe praktijk, die we wellicht in een later stadium alsnog passend zullen openen.”

Voor de mondhygiënist is geen verwijzing van de tandarts nodig; de praktijk, die ruime openingstijden kent, is vrij toegankelijk voor iedereen. Vergoeding vindt plaats vanuit de aanvullende tandartsverzekering, de tandheelkundige zorg voor jongeren tot 18 jaar wordt volledig vergoed vanuit het basispakket. Meer informatie: 06-11729594/angela@mondhygienistenpraktijkschoonhoven.nl (Angela Jaquet) en 06-38192745/ info@mh-gcijs.nl (Gabry Cijs).

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden