Afbeelding
Foto: Floris Bakker

Zuidelijk terreindeel Krimpense Stormpolderdijk bijna bouwrijp

Algemeen 547 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Het bouwrijp maken van het zuidelijk terreindeel op de Stormpolderdijk in Krimpen aan den IJssel is voor een groot deel klaar. Dat meldt Dura Vermeer, de aannemer die de herontwikkeling van het voormalige EMK-terrein uitvoert.

In het deel dat nu onder handen is genomen, zaten geen olie- en teerproducten in de grond. Van geuroverlast of uitdamping van vluchtige stoffen tijdens de werkzaamheden was dan ook geen sprake. Ook is er geen verontreinigde grond van de locatie afgevoerd. Over ongeveer de helft van de oppervlakte van het projectterrein is het asfalt verwijderd en afgevoerd. De komende week begint het graven van de sleuven voor de toekomstige kabels en leidingen.

Sanering
Als de klus is afgerond, kan de sanering van het verontreinigde deel van het EMK-terrein beginnen. Dura Vermeer gaat de vervuilde grond in een speciale, luchtdichte tent afgraven. Dit zorgt ervoor dat schadelijke stoffen zich niet over de omgeving kunnen verspreiden. De sanering liep al een half jaar vertraging op omdat het Dura Vermeer niet lukte om de vervuilde grond thermisch te laten reinigen bij een erkend verwerker. De verwerkers wilden geen grond meer aannemen omdat hun bestaande voorraden thermisch gereinigde grond te groot waren. De sanering staat nu ingepland voor half augustus van dit jaar. Voordat Dura Vermeer kan pas starten als de opdrachtgever, het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, groen licht geeft.

www.stormpolderdijk.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie