Klipperstars herpakt zich met overtuigende zege op DAS Delft

Sport 278 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • De basketballers van Klipperstars uit Nieuw-Lekkerland hebben zich op zaterdag 14 december herpakt na het smadelijke verlies van vorige week tegen de hekkensluiters. In eigen huis werd DAS met 75-56 aan de kant gezet.

Met een pressie verdediging wilde de 'Jaleco formatie' uit de startblokken schieten en dit pakte goed uit. Binnen 30 seconden was het 6-0 en DAS leek even overdonderd. Vervolgens herpakte DAS zich door een 2-11 run te maken. Klipperstars bleef echter scherp en wist goede kansen te creëren tegen de zone verdediging van de Delftenaren. Het kwart werd afgesloten met 3 driepunters op een rij waarvan één in de laatste seconden van het kwart. Dit bracht een kwartstand van 24-13 in het voordeel van de Lekkerlanders.

In het tweede kwart kwamen de aanvallen van de Lekkerlanders veel moeilijker tot stand. Iedere keer werden schoten pas laat in de schotklok genomen waardoor er geen mooie aanvallen werden gespeeld. Desondanks stond de verdediging als een huis waardoor DAS ook niet makkelijk aan scoren toe kwam. Een ruststand van 40-25 was dan ook meer dan verdiend.

Na rust leek het er heel even op dat DAS zich weer terug in de wedstrijd wist te knokken. Het scoorde namelijk 5 punten op een rij en Klipperstars had nog steeds moeite om goede aanvallen te creëren. Het waren de driepunters die Klipperstars weer naar een comfortabele voorsprong leidde. DAS moest het vooral hebben van de nummer 7 en 10 die voor de scores zorgden. Deze twee spelers stonden namelijk soms een meter achter de driepunterlijn en wisten dan nog het netje te vinden. Dit was echter niet genoeg, want Klipperstars ging met een 57-36 voorsprong beginnen aan het vierde kwart.

Nu was het de zaak om messcherp te blijven en niet te verzwakken. Aan het begin van het laatste kwart werd dit keurig uitgevoerd en er werd een maximale voorsprong gepakt van 25 punten. Heel even was daar een moment van zwakte bij de Lekkerlandse formatie. DAS maakte 7 punten op een rij en Klipperstars vluchtte naar een time-out. Even was er frustratie, maar na de time-out werd het enige goede antwoord gegeven: vier scores op een rij en een 71-48 tussenstand gooide de wedstrijd definitief in het slot. De eindstand was 75-56 voor Klipperstars.

Het enige goede antwoord wat gegeven kon worden was dit antwoord. Een uitstekende wedstrijd waarin een directe concurrent opzij werd gezet.

Topscorers: Gerrit-Jan den Ouden (16 punten, 8 rebounds), Ricardo 't Hoen (13 punten), Lars Verhaar (11 punten)

Volgende week treedt Klipperstars voor de derde maal op rij thuis aan. Ditmaal wederom tegen een directe concurrent voor plaats twee: Binnenland. Om 17:15 uur zal de wedstrijd beginnen. Klipperstars zal wederom messcherp moeten zijn om plek twee veilig te willen stellen voor de winterstop.