Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Alblasserdam krijgt als één van vijftien gemeenten in Nederland 250.000 euro subsidie van VNG

Nieuws 1.051 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Amsterdam, Utrecht én Alblasserdam: de gemeente krijgt net als veertien andere gemeenten in Nederland 250.000 euro subsidie om de krapte op de arbeidsmarkt tegen te gaan. 

Het gaat daarbij om de landelijke pilot Uitvoeringskracht en arbeidsmarktkrapte van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG). 

Aanleiding voor de pilot is het versterken van de positie van gemeenten in tijden van arbeidsmarktkrapte. 

Mensen met kwetsbare positie op arbeidsmarkt

Voor Alblasserdam biedt de pilot mooie kansen, benadrukt wethouder Margreet de Deugd. “Als kleine gemeente staan we voor grote uitdagingen. En met de aankomende bezuinigingen wordt onze opgave alleen maar groter.” 

Ze vervolgt: “We denken dat we de kracht van onze lokale partners en werkgevers nóg beter kunnen benutten. Zeker waar het gaat om het ondersteunen van mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt. Daar gaan we in deze pilot mee aan de slag.”

Van elkaar leren

Voor de pilot zijn 67 aanvragen ingediend. Naast Alblasserdam krijgen ook Dordrecht, Rotterdam, Amsterdam, Assen, Beverwijk, Breda, Haarlem, Hengelo, Leiden, Oss, Tiel, Utrecht WerkSaam Westfriesland en Zaanstad subsidie. Elke gemeente voert een eigen pilot uit. 

De onderwerpen verschillen: sommige zetten in op AI, andere op het geven van een flinke boost aan het werkplezier van hun medewerkers. Na afloop worden de geleerde lessen gedeeld met alle gemeenten. 

De VNG hoopt hiermee en met arbeidsbesparende werkvormen op grotere schaal de slagkracht van gemeenten te versterken.

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden