Afbeelding
Foto: Bert Bons

CKC Kinderdijk kampioen na spannende wedstrijd tegen Tjoba: ‘Zo ontzettend knap!’

Sport Fotoseries 2.839 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Het eerste team van CKC Kinderdijk is zaterdagavond kampioen geworden in de zaal en promoveert naar de Overgangsklasse. Het werd in de thuiszaal in Alblasserdam 19-13 tegen Tjoba.

Er moest gewonnen worden, want alleen bij een zege zou Kinderdijk de naaste opponent Albatros achter zich houden in de eindrangschikking.

Ploegen gingen gelijk op
Het zag er in de eerste helft nog niet naar uit dat Kinderdijk de punten in eigen huis zou houden. Na een flitsende start kwam Tjoba knap terug. De ploegen ging aardig gelijk op, waarbij Tjoba aan het eind van de spannende eerste helft zelfs even brutaal op voorsprong kwam. Net voor het rustsignaal scoorde Kinderdijk de 7-7.

Na rust ging het ineens lekker lopen bij de aanvallen van Kinderdijk. Tjoba had geen antwoord op het gevarieerde aanvalsspel en maakte zelf veel fouten in het aanvalsvak. CKC Kinderdijk liep snel uit naar 11-8 en 14-9 en het gat was geslagen.

Tjoba geloofde niet meer in een stunt en CKC hield het hoofd koel. Time-outs brachten geen uitkomst en na het laatste fluitsignaal kon het feest losbarsten.

Verdedigend goed
“We stonden vandaag verdedigend enorm goed, zoals wel vaker dit seizoen”, analyseerde trainer Tim van den Berg van CKC Kinderdijk na afloop de wedstrijd. “We hadden hun speelwijze goed bestudeerd en kozen voor een andere invulling van de vakken. De groep wilde daarin meegaan en we hebben in de afgelopen week veel geïnvesteerd in de onderlinge communicatie in de nieuwe samenstelling.”

Ik vind het ontzettend knap hoe ze verdedigend gedisciplineerd zijn blijven spelen

Dat pakte goed uit. Met name in de tweede helft. Tim: “Ik vind het ontzettend knap hoe ze verdedigend gedisciplineerd zijn blijven spelen. Zo hebben we Tjoba uiteindelijk onze wil kunnen opleggen. Dat was zo ontzettend knap! En Bregje Nunninga, die vanuit het tweede moest invallen, deed dat werkelijk fantastisch. Normaal scoort ze niet zoveel, maar nu zelfs driemaal!”

“Doordat we verdedigend zo goed waren, was het gewoon wachten op de goals. En die kwamen er in het tweede bedrijf in hoog tempo. Waar CKC Kinderdijk in de eerste helft maar zeven keer scoorde, gingen er in de tweede helft twaalf ballen door de korf.

En zo werd promotie naar de Overgangsklasse op eigen kracht afgedwongen. “Of we ons daar kunnen handhaven, is afwachten”, vervolgde trainer Tim van den Berg. “Er stoppen een paar belangrijke spelers. We moeten kijken hoe we nieuwe spelers kunnen laten doorstromen naar het eerste.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden