• Wethouder Jaco van Erk.
• Wethouder Jaco van Erk. Foto: Aangeleverd

Papendrecht biedt hulp bij het aanvragen van eenmalige energietoeslag

28 jun, 08:42 Algemeen 18 keer gelezen

PAPENDRECHT • De gemeente Papendrecht houdt speciale inloopspreekuren voor hulp bij het aanvragen van de eenmalige energietoeslag. Gebleken is namelijk dat veel mensen hun aanvraag niet goed invullen, waardoor die soms afgewezen moet worden.

Inwoners van Papendrecht met een laag inkomen kunnen sinds 19 april een eenmalige energietoeslag aanvragen van maximaal 800 euro netto per huishouden. Inwoners met een bijstandsuitkering ontvangen deze energietoeslag al automatisch.

De energietoeslag is een tegemoetkoming voor de extra energiekosten voor 2022 en is er voor mensen met een inkomen lager dan 120% van de bijstandsnorm. Zij kunnen aanspraak maken op een eenmalige netto bijdrage van maximaal 800 euro per huishouden. Wethouder Sociaal Domein, Jaco van Erk, geeft aan dat ook mensen met een inkomen tot 130% van de bijstandsnorm een aanvraag kunnen indienen. “Denk bijvoorbeeld aan inwoners met een Wajong-uitkering, of aan WW’ers en AOW’ers zonder of met een klein pensioen. Deze groep kan een aanvraag indienen voor een eenmalige netto bijdrage van 600 euro netto.”

Via de website www.socialedienstdrechtsteden.nl kan men een aanvraag energietoeslag indienen. Inmiddels hebben al veel inwoners uit Papendrecht via deze website een aanvraag ingediend. Helaas blijkt echter dat deze aanvragen vaak onvolledig zijn. De afwikkeling duurt daardoor niet alleen langer, maar moet soms zelfs worden afgewezen. Speciaal daarom organiseert Sterk Papendrecht nu speciale inloopspreekuren voor hulp bij het aanvragen van deze eenmalige energietoeslag.

Belangstellenden zijn van harte welkom op het spreekuur van Sterk Papendrecht op donderdag 30 juni van 09.00 tot 12.30 uur, maandag 4 juli van 13.00 tot 17.00 uur en donderdag 7 juli van 09.00 tot 12.30 uur. De bijeenkomsten vinden plaats bij Sterk Papendrecht aan de Veerweg 127 in Papendrecht.

Na de zomervakantie, vanaf 22 augustus, kan men iedere maandagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur en donderdagochtend van 09.00 tot 12.30 uur, terecht voor hulp met het indienen van een aanvraag voor de eenmalige energietoeslag.

Bij de aanvraag moet een kopie meegenomen worden van een geldige legitimatiebewijs (geen rijbewijs) van de aanvrager en van een eventuele partner, een kopie van een bankpas en een specificatie van het meest recente gezinsinkomen. Wat precies als inkomen wordt gezien, kan men nalezen op www.socialedienstdrechtsteden.nl. Voor vragen: de Sociale Dienst Drechtsteden. Zij zijn bereikbaar op 078-7708910 of per e-mail: energietoeslag@drechtsteden.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie