Afbeelding
Foto: Stock

‘Reis naar Noorwegen’ met de Volksuniversiteit Papendrecht

Algemeen 123 keer gelezen

PAPENDRECHT • Vanaf de stoel in de VU een denkbeeldige trein-, bus- en boot reis naar en door Noorwegen, begeleid door docent Aad Engelfriet, cultureel-historisch reisleider. De echte reis is vele keren duurder dan deze tweedelige cursus. Het vertrek vanuit Nederland is denkbeeldig met de trein die tussen Duitsland en Denemarken op een boot de overtocht maakte. Via Kopenhagen, de Öresundbrug en Göteborg gaat de reis naar Oslo, waarvan enkele highlights zullen worden besproken. In Oslo gaat de reis verder met de beroemde Bergensbanen, via een altijd besneeuwde hoogvlakte, naar Myrdal. Daar wordt overgestapt op de ‘Unesco’ Flåmsbanen.

Daarna met de boot door de Naerøyfjord om uiteindelijk per trein in Bergen aan te komen. In Bergen wordt het ‘Unesco’ Bryggen bezocht, een schitterend restant van de Hanze havenbuurt. Ook beroemd vanwege de ontsnapping van een VOC vloot in 1665, na de Slag in de baai van Bryggen. Vanuit Bergen vaart een boot door onder meer de Geirangerfjord naar Trondheim. Vandaar met de Dovrebanen terug naar Oslo. Vervolgens met de boot naar Kopenhagen en per trein weer retour naar Nederland.

De ‘reis’ vindt plaats op de vrijdagmiddagen 18 en 25 februari van 13.00 tot 14.30 uur. Prijs: 36 euro. Inschrijven kan op de website www.vupapendrecht.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie