Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Innovatieve en duurzame robotmaaier voor de gemeente Alblasserdam

Algemeen 134 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Gemeente Alblasserdam heeft voor het veld van de Atletiek Afdeling Alblasserdam (AAA) een duurzame robotmaaier aangeschaft. Bijzonder is dat deze robot volledig werkt op zonne-energie. Hiermee is Alblasserdam de eerste gemeente in de Benelux die haar velden met dit type robot maait op basis van zonne-energie.

Wethouder Arjan Kraijo, Paul Helvensteijn van de Atletiek Afdeling Alblasserdam en Huib Buisman, beheerder sportvelden van de gemeente Alblasserdam namen de robotmaaier in ontvangst.

Het grasveld van AAA moet regelmatig gemaaid worden. Belangrijk voor het onderhoud van het gras, maar ook voor het uitoefenen van de onderdelen speerwerpen en kogelstoten. Grote maaimachines bleken te zwaar en niet bevorderlijk voor de kwaliteit van de loopbaan die om het grasveld ligt. Om de baan te ontzien is de gemeente op zoek gegaan naar een alternatief. De keuze viel op de duurzame robot, de Ambrogio 4.30. Deze robotmaaier werkt volledig op zonne-energie die hij zelfstandig opslaat in vier accu’s die gemonteerd zijn in het docking station.

De gemeente Alblasserdam is er trots op de eerste gemeente in de Benelux te zijn die haar velden maait met deze volledig op zonne-energie aangedreven robotmaaier. Duurzaamheid staat bij de gemeente al langer op de kaart. Zij richt zich hierbij met name op duurzame energie, circulaire economie, duurzaam ruimtegebruik, de duurzame gemeenschap en waterveiligheid. De keuze voor de duurzame robotmaaier paste dan ook uitstekend in hun strategie richting een toekomstbestendig dorp dat ook voor volgende generaties gezond, leefbaar en aantrekkelijk is.

De robotmaaier werd tijdens de oplevering in werking gesteld en gedemonstreerd aan een delegatie van de gemeente en de sportvelden. Aanwezig waren onder andere wethouder Arjan Kraijo, Paul Helvensteijn van de Atletiek Afdeling Alblasserdam en Huib Buisman, beheerder sportvelden van de gemeente Alblasserdam. Op het terrein van de atletiekvereniging werd een speciaal docking station geplaatst en een zonnepaneel geïnstalleerd. Vervolgens werd de robotmaaier geïnstalleerd. Automatische maaitijden werden vastgesteld op basis van de wensen van de beheerders.

De robotmaaier Ambrogio 4.30 met het docking station tezamen met de garage en zonnepanelen zijn geplaatst en geleverd door Milati Grass Machines uit Papendrecht in samenwerking met Bulten Techniek uit Vorden, de fabrikant van de garage en zonnepanelen.

Inmiddels voert de duurzame robotmaaier zijn werk op de velden van Atletiek Afdeling Alblasserdam succesvol uit. De beheerders en gebruikers zijn zeer tevreden over de keuze van gemeente Alblasserdam.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie