Timo was de grote winnaar van het toernooi en mocht de beker mee naar huis nemen.
Timo was de grote winnaar van het toernooi en mocht de beker mee naar huis nemen. Foto: Aangeleverd

Leuke open dag met keepersclinic bij VV Papendrecht

24 mei, 09:38 Algemeen 84 keer gelezen

PAPENDRECHT • Op zaterdag 22 mei stond bij VV Papendrecht de derde en laatste open dag van het voorjaar op het programma. Dit keer werden voor pupillen een 4x4-toernooi en een keepersclinic georganiseerd.

De regen kwam met bakken uit de lucht maar dat kon de pret niet drukken. De deelnemers aan het toernooi maakten fanatiek gebruik van de nattigheid en maakten naar hartenlust slidings op het natte gras. Timo R. was de grote winnaar van het toernooi en mocht de beker mee naar huis nemen.

De keepers startten om half tien met hun programma. Het eerste onderdeel betrof de warming-up met ladder. De goalies dienden met snel voetenwerk een ladderparcours af te werken waarna er een bal rechtdoor in de lucht of in de hoeken kwam. Na een kwartier was het tijd voor het tweede onderdeel. Daarbij moesten de keepers een terugspeelbal verwerken en openen naar de zijkant. Met de nodige uitleg van de trainers werd na een kwartier teruggekeken op een geslaagd onderdeel.

Vervolgens was het tijd voor een korte drinkpauze waarna iedereen klaar was voor de volgende oefening: laag duiken vanuit de positie. De keepers stonden in de goals met rechts vier pionnen achter elkaar in de hoek. Zodra een pion was aangetikt, moesten ze de bal in de andere hoek verwerken en dat in totaal vier keer. Na twee series werden de pionnen in de andere hoek gezet zodat de keepers in elke hoek evenveel ballen te verwerken kregen. 

Het vierde en laatste onderdeel was de zogenaamde ‘keepersoorlog’. Het was de bedoeling om twee doelpunten te maken voor de winst. De goalies die niet aan de beurt waren, werden beziggehouden door de keeperstrainers. Nadat elke doelverdediger het laatste onderdeel had afgerond, zat de keepersclinic erop.

Ondanks het slechte weer vonden de kinderen en vrijwilligers het een heel leuke dag. De begeleiding heeft veel uit kunnen leggen en de keeperstrainers hebben een heleboel mooie reddingen gezien.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie