Afbeelding
Foto: Bert Bons
met 2 video's

Indrukwekkend eerbetoon tijdens stille tocht in Papendrecht

Algemeen 807 keer gelezen

PAPENDRECHT • Tijdens de stille tocht die zaterdagmiddag gehouden werd in Papendrecht, hebben honderden mensen hun medeleven betuigd aan de slachtoffers van het familiedrama dat een week eerder plaatsvond in de Cremerstraat.

Na een korte speech van burgemeester Aart-Jan Moerkerke legden enkele vrienden en buurtbewoners de eerste bloemen bij het bloemenhart dat voor de trap bij de Bethlehemkerk gemaakt was. In dat hart waren drie kaarsen ontstoken voor de moeder en haar twee kinderen die vorige week om het leven gebracht waren door de ex-man en vader van de kinderen.

Daarna konden de deelnemers aan de stille tocht hun meegebrachte bloemen neerleggen in het bloemenhart bij de Bethlehemkerk en de route lopen naar het huis aan de Cremerstraat en weer terug naar de Bethlehemkerk.

Naar schatting ongeveer 500 mensen hebben de bijeenkomst bijgewoond en de stille tocht gelopen. Brandweerlieden vormden een erehaag langs de route.

Burgemeester Moerkerke sprak zaterdagmiddag tevens twee toespraken uit van vrienden van de slachtoffers, evenals een vers uit de bijbel.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Alblasserdam krijgt als één van vijftien gemeenten in Nederland 250.000 euro subsidie van VNG Nieuws 6 uur geleden
Afbeelding
Meisje raakt gewond bij aanrijding met busje in Alblasserdam 112 22 uur geleden
Afbeelding
Oproep SGP om standaard geluid te meten bij grote evenementen krijgt geen gehoor: college wil geluidsnormen juist ruimer maken Nieuws 22 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden