Afbeelding
Foto: Bert Bons

Website voor eerste Alblasserdamse 55-plusbeurs

Algemeen 289 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Acht organisaties die zich richten op senioren in Alblasserdam, houden op donderdag 5 oktober een 55-plusbeurs in het Damdorp. Onlangs is een website gelanceerd waarop de laatste ontwikkelingen omtrent de beurs te vinden zijn.

Het adres van de website is: http://www.55plusbeursalblasserdam.nl. Op de site zijn alle standhouders te vinden en wordt binnenkort ook het dagprogramma gepubliceerd. De beurs wil bezoekers informeren, inspireren en vermaken. Zij kunnen zich op 5 oktober in Landvast laten voorlichten over bijvoorbeeld gezellige activiteiten, maar ook over praktische zaken. Ook zal er van alles te doen zijn, variërend van filmvoorstellingen en optredens van koren en orkesten tot workshops en demonstraties.

Organisaties
De acht organiserende partners zijn: Rivas, Waardeburgh, de bewonersgroep van Het Anker, de seniorenraad, de gemeente, de Seniorenclub Alblasserdam, de PCOB en de Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA). Samen richtten ze speciaal voor de beurs een vereniging op.

Olga Commandeur
Ger Reemers van de Stichting Welzijn Alblasserdam vertelt: "Het centrale thema is 'Beter voorbereid op de toekomst'. Het gaat over de belangrijkste levensgebieden voor 55-plussers: recreatie, hobby's, vrije-tijdsbesteding, wonen, gezondheid, bewegen en mobiliteit, financiële zaken, cultuur, ontmoeting en ontspanning. Alle ruimtes in Landvast gaan we gebruiken, behalve de balletzaal. Er komt een informatie- en winkeliers/bedrijvenmarkt. Olga Commandeur, bekend van Nederland in beweging, en wethouder Dorien Zandvliet openen de beurs."

Sjuttelbus
De hele dag rijdt er op 5 oktober een Sjuttelbus langs een aantal opstapplaatsen, om bezoekers op te halen en terug te brengen. Opstapplaatsen zijn onder andere de Alblashof, t Anker en de Rijnstraat.

Stands beschikbaar
Het evenement duurt van 10.30 tot 16.00 uur. Op de grote informatie- en bedrijvenmarkt zijn nog enkele stands beschikbaar (tegen een vergoeding). Voor meer informatie: 078-2021220 (Leroy Benschop) of leroy@stichtingwelzijnalblasserdam.nl.

Sponsors
Dankzij 25 sponsoren hebben bezoekers gratis toegang. Nieuwe sponsoren kunnen contact opnemen met Rien Gaal (rien.gaal@ziggo.nl) of Ger Reemers (078-2021221). Tegenprestaties variëren van vermelding in een promotiefilm voor de beurs of in een bedankadvertentie, reclame op goodiebags en aandacht in een speciaal katern over de beurs in de Klaroen.

Speciale bijlage
Op woensdag 27 september verschijnt er een bijlage bij de Klaroen met informatie over de beurs.

Anne Marie Hoekstra

Anne Marie Hoekstra is redacteur van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Alblasserdam krijgt als één van vijftien gemeenten in Nederland 250.000 euro subsidie van VNG Nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
Meisje raakt gewond bij aanrijding met busje in Alblasserdam 112 29 apr, 14:40
Afbeelding
Oproep SGP om standaard geluid te meten bij grote evenementen krijgt geen gehoor: college wil geluidsnormen juist ruimer maken Nieuws 29 apr, 14:38

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden