• Het kwartet bij het zonsondergang concert.
• Het kwartet bij het zonsondergang concert. Foto: Aldine Reinink

Vroege Vogelconcert in Heesselt

Nieuws 952 keer gelezen

HEESSELT • Op Hemelvaartsdag, bij zonsopgang, geven de strijkers van Quartet Quinetique een concert in de boomgaard van Heesselt.

Dauwtrappen, met je blote voeten op de ochtenddauw dansen, bij het eerste licht - liefst blootvoets - de natuur ingaan. Vroeger vierde men zo de ontluikende lente. Dauw zou die voorjaarsdagen bovennatuurlijke krachten hebben. Vrouwen werden er mooi van en het zou helpen tegen ouderdom, zelfs tegen zomersproeten. Als u wel een vroege vogel bent maar geen zin hebt in natte voeten dit jaar, is het Heesseltse ‘Vroege Vogelconcert’ op Hemelvaartsdag het perfecte alternatief.

Spelen met vogels

Terwijl de eerste zonnestralen doorbreken, de eerste vogel zijn lied begint en een volgende meetjilpt, zwelt het vogelconcert aan. En dan, dan zetten de strijkers van Quartet Quinetique in.

Quartet Quinetique

Al jaren spelen de vier klassiek geschoolde musici òòk in de vrije natuur. Eerder gaven ze in de Heesseltsche uiterwaarden een concert bij zonsondergang, waarbij ze de veranderende kleuren van de zon volgden. Nadat de laatste klanken waren weggewaaid en de duisternis was gevallen, werden er vuren aangestoken. Een magische ervaring.

Dit keer is hun concert bij het krieken van de dag. In speciaal hiervoor gecomponeerde stukken lieten de vier zich inspireren door vogelzang. De vroege ochtend van Hemelvaart spelen ze dan ook samen met de ontwakende vogels.

Quartet Quinetique zoekt deze wisselwerking tussen mens en dier, tussen muziek en natuur en dat leidt tot telkens andere verrassende belevenissen. Soms is het jazzy, soms romantisch, soms ruig maar altijd is het in harmonie met de omgeving waarin ze spelen. Dit keer is dat de Heesseltse boomgaard waar toehoorders die vroege Hemelvaartochtend, wegmijmerend bij muziek en vogelzang, kunnen dauwtrappen vanaf een stoeltje.

Details

Boomgaard achter Gerestraat 13a in Heesselt op 9 mei, aanvang 6:00 uur. Kaartjes kosten 18 euro inclusief koffie/thee en ontbijt. Meer informatie: info@kerkheesselt.nl

Anne Ruth den Hertog

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden