• v.l.n.r. Otto Klop, Louisa van Walderveen, Yfke van de Beek, Wethouder Joke van Vrouwerff
• v.l.n.r. Otto Klop, Louisa van Walderveen, Yfke van de Beek, Wethouder Joke van Vrouwerff Foto: Anne Ruth den Hertog

Louisa van Walderveen droomt van een kringloop op wielen in West Betuwe

Nieuws 1.445 keer gelezen

GELDERMALSEN • Louisa van Walderveen (11) droomt ervan om een kringloop bus te realiseren. Een kringloop op wielen. Daarom schreef zij een brief aan de burgemeester met haar idee. Een kringloop op wielen waarmaken was niet mogelijk voor de burgemeester, maar Louisa kreeg deze week wel een rondleiding in kringloop De Cirkel in Geldermalsen.

Louisa wil met een kringloop op wielen, de kringloop toegankelijk maken voor iedereen, want: “mensen willen altijd alleen maar nieuwe spullen kopen, en dat hoeft niet.”


• De brief die Louise aan de burgemeester schreef. 

Otto Klop, voorzitter van De Cirkel, legt uit: “We hebben wel een bezorgservice. Een bus die spullen ophaalt en wegbrengt voor een kleine prijs. Louisa vertelt hoe zij deze bus zou ombouwen tot een kringloop op wielen: “De voorkant kan je helemaal uitklappen, net zoals op een markt. In de bus liggen allemaal kleine kringloopspullen die verkocht kunnen worden. De bus kan overal naartoe rijden en mama is de chauffeur.”

Louisa was samen met haar vriendin Yfke van de Beek (11) en haar moeder gekomen. Ook wethouder Joke van Vrouwerff van duurzaamheid was aanwezig.

Anne Ruth den Hertog

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden