• Kinderen gaan ontwerpen in Minecraft
• Kinderen gaan ontwerpen in Minecraft Foto: Aangeleverd

Junior Klimaatburgmeesters ontwerpen een hitteplan in Minecraft

Nieuws 472 keer gelezen

HAAFTEN • Junior klimaatburgemeesters bouwen in Minecraft oplossingen om hitte in Nederland te bestrijden.

In de gemeente West Betuwe hebben zich 41 junior klimaatburgemeesters aangemeld met de wens zich actief in te zetten voor een duurzame planeet. De junior klimaatburgemeesters zullen zich op 30 maart van 15:00 tot 17:00 uur te GeoFort storten op het maken van toekomstbestendige ontwerpen. Als reactie op de steeds warmere zomers gaan ze de ‘coolste koelteplekken’ in het computerspel Minecraft vormgeven. Ze willen lokale overheden oproepen om de beste ideeën concreet te realiseren.  

Er is een nationaal hitteplan ontwikkeld met de bedoeling om de gezondheidseffecten door hitte te voorkomen. GeoFort heeft dit beleid vertaald naar een ontwerpopdracht voor jongeren, waarbij ze ervoor gaan zorgen dat elke bewoner binnen 300 meter een ‘koelteplek’ kan betreden. De ontwerpers combineren de functie van afkoelen met het ontwerpen van een ontmoeting- of speelplek.
GeoFort heeft Nederland nagebouwd in Minecraft, genaamd GeoCraftNL. In deze digitale omgeving zijn alle wegen, rivieren, meren en gebouwen in Nederland in 3D ingeladen. Jongeren kunnen hierin hun eigen leefomgeving klimaatbestendig maken.

De mooiste drie ontwerpen krijgen een prijs uitgereikt door de wethouder klimaatadaptatie Joke van Vrouwerff van de gemeente West Betuwe. Ook zullen deze ontwerpen getoond worden op de Klimaatexpo in Houten op 17 april.

Elly van Kuilenburg

Elly van Kuilenburg schrijft als journalist voor Het Kontakt-West Betuwe en incidenteel ook voor de andere Betuwse titels van Het Kontakt

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden