• De opening van het speciale bushokje, de haltezitter.
• De opening van het speciale bushokje, de haltezitter. Foto: Anne Ruth den Hertog

Bushokje gemaakt door De Verschilmakerij van Arriva kleding is geopend

Nieuws 897 keer gelezen

GELDERMALSEN • Het nieuwe bushokje bij Werkzaak Rivierenland is onlangs geopend. 

Mark Hofman, oprichter van De Verschilmakerij: “Het hele bushokje met vijf zitplaatsen, is gemaakt van hergebruikt materiaal. Op deze manier laten wij zien hoe afval een nuttige grondstof wordt.”

Arriva, Werkzaak Rivierenland, De Verschilmakerij en Joke van Vrouwerff, de wethouder voor duurzaamheid, hebben samengewerkt om dit bushokje hier te krijgen. Hofman: “Het bankje is bijvoorbeeld gemaakt van versleten chauffeurskleding en ander gerecycled hard plastic. De palen zijn van hergebruikte stalen lichtmasten en op het dak zijn vetplantjes geplant die onder andere CO-2 omzetten en de verwerking van regenwater reguleren.”

“Werkzaak Rivierenland, die mensen begeleidt bij het vinden en behouden van werk, was verantwoordelijk voor het monteren en zal nu het onderhoud van het bushokje verzorgen. Om deze reden mochten werknemers van Werkzaak Rivierenland het bushokje openen.”

“Arriva wil erachter komen of zo’n bushokje het reizen voor reizigers daadwerkelijk aangenamer maakt. Jieskje Hollander, regiodirecteur Arriva regio Oost: “Dit is voor ons ook een proef; als het goed bevalt, kunnen we kijken of we zulke bushokjes op meerdere plekken kunnen realiseren.”

Anne Ruth den Hertog

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden