Eerste affiche wordt door het bestuur in De Pluk opgeplakt.
Eerste affiche wordt door het bestuur in De Pluk opgeplakt. Foto: Cees Hoogteyling

Culturele Winterweek vol toppers

Nieuws 423 keer gelezen

WEST BETUWE • Zaterdag 9 december gaat in de Pluk de Culturele Winterweek van start met als een van de hoogtepunten de film van André Rieu: ‘White Christmas’. 

Bestuurslid Alie Dekkers: “Als West Betuwe zijn we trots dat we deze film, in samenwerking met Lingefilm, hier in de Pluk kunnen draaien. Deze film draait alleen in de allergrootste plaatsen en dan slechts twee keer. Als bestuur raden wij de liefhebbers aan om vooraf te reserveren. Dat wordt een gezellige avond. Al tijdens de inloop vanaf half acht, worden de bezoekers in stemming gebracht door het Sax4Sax orkest.”

Voorzitter Han van Schaik: “Wij kunnen als jong bestuur van de stichting alleen maar een dergelijk evenement organiseren in goede samenwerking met de diverse verenigingen die hetzelfde doel nastreven. Gelukkig zijn niet alleen wij ervan overtuigd, dat je door samenwerking en het bundelen van krachten, iets moois kunt organiseren.”

Dickens dag
Een onderdeel van deze week is bijvoorbeeld de Dickens dag in het hart van Geldermalsen op zondag 10 december. Alie Dekkers daarover: “Na het succes van vorig jaar heeft de ondernemersvereniging Gastvrij Geldermalsen dit evenement ook dit jaar weer opgepakt. Dan zie dat een toneelvereniging Elckerlyc meewerkt. Ze gaan ook terug in de tijd en voeren twee keer het stuk ‘A Christmas Carol’ van Charles Dickens op.”

Kerstverhaal voor kinderen
Het wordt een week met eigenlijk alleen maar hoogtepunten, voor jong en oud. Zo wordt er op woensdag 13 december, vanaf 15.00 uur in de Pluk, een kerstverhaal van deze tijd verteld.

Na afloop kunnen de kinderen een kerstversiering maken of een kerstbal met een wens daarin. Die versiering zal dan door de kinderen aangebracht worden in de prachtige boom die in de Pluk komt te staan. Voorzitter Van Schaik is blij dat ditzelfde ook gaat gebeuren in de diverse dorpshuizen in de gemeente West Betuwe.

Theater
Op donderdag 14 december zal theatermaker Fred Delfgaauw om 20.30 uur een compilatie vol hoogtepunten uit zijn programma’s voor het voetlicht brengen.

Alie Dekkers daarover: “Het mooie van deze avond, georganiseerd in samenwerken met Pluk Podium, is dat er geen vaste entree wordt gevraagd. Iedereen is vrij te geven naar wat hij kan missen en ervoor over heeft. We raden de bezoekers wel aan, vooraf te reserveren.” 

Op vrijdag 15 december speelt in de Pluk Arnold Now Vintage vanaf 20.00 uur muziek van Neil Young en Otis Redding. Kaarten slechts vijf euro inclusief consumptie. Om teleurstelling te voorkomen vooraf reserveren

Kerstmarkt
Tijdens de Kerstmarkt zijn er in de Centrum Kerk vanaf 13.30 uur optredens van diverse koren, zoals het Heukelum’s Mannenkoor. Voor info: www.skcwb.nl.

De Culturele Winterweek voor film-, koor- en theater liefhebbers. Het wordt een week genieten voor jong en oud.

Cees Hoogteyling

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Download onze app