Twee stichtingen ontvangen financielebijdrage
Twee stichtingen ontvangen financielebijdrage Foto: Cees Hoogteyling

Rotaryclub Geldermalsen verrast twee organisaties met een cheque van 3.500 euro

Nieuws 1.723 keer gelezen

GELDERMALSEN • De gasten hadden wel het vermoeden, waarvoor ze waren uitgenodigd. Ze waren erg blij met hun, door de Rotaryclub aangeboden cheque.

Rotaryclub Geldermalsen, onderdeel van de internationale organisatie, is met zo’n 25 leden niet de grootste afdeling, maar wel zeer actief. Deze week werd nog eens duidelijk dat deze club zich zeer betrokken voelt bij het welzijn van mensen. De Rotaryclub Geldermalsen zet zich niet alleen maatschappelijk nationaal in, maar bovenal lokaal. Deze week mocht voorzitter Gert van Brenk, tijdens de wekelijkse bijeenkomst in restaurant De 3 Zussen, twee cheques van 3500 euro uitreiken. Deze keer waren het Fieke Bijnagte en Christine Sterrenberg van de stichting ‘Integreren doe je samen’ en Stephanie van Altena en Gwendolyn van Sijl van stichting ‘Kinderzwerfboek’, die de cheque werd aangeboden.

Groot Kinderdictee

Al jaren wordt door de Rotaryclub Geldermalsen het Groot Kinderdictee georganiseerd. Voorheen in de gemeente Geldermalsen, maar de laatste jaren wordt er ook deelgenomen door de scholen uit de gehele gemeente West Betuwe. Dit jaar waren dat twaalf scholen met meer dan 500 kinderen. Het dictee, met wie zijn de beste van West Betuwe, trekt veel belangstelling. Dit evenement wordt mogelijk gemaakt door veertig bedrijven uit Geldermalsen en omgeving.

Opbrengst

Voorzitter Gert van Brenk: “We zijn blij dat dit Groot Kinderdictee, niet alleen steeds meer deelnemers krijgt, maar dat het zo’n groot draagvlak heeft onder de ondernemers. Fijn dat onze leden hebben besloten het project ‘Kinderzwerfboek’ van het Nationaal Fonds Kinderhulp en Integreren doe je samen, een donatie te geven. Je zou kunnen zeggen, kinderen voor kinderen. Het is belangrijk dat we naast ons eigen werk ook oog en oor hebben voor onze naasten. Aandacht voor de ander staat hoog in ons vaandel en dat proberen we ook zo te houden.”

Het kind staat bij de Rotaryclub Geldermalsen centraal. Of dat nu is het werk van de Scouting, de begeleiding van vmbo-leerlingen naar een vervolgopleiding, Sinterklaas verrassing voor kinderen van de voedselbank of zelf de armen uit de mouwen steken bij de Cleanup Day in Geldermalsen. Op de Rotary kan in veel gevallen een beroep worden gedaan.

Cees Hoogteyling

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden