• Steven Verhorst overhandigde het boek aan het management Bartiméus.
• Steven Verhorst overhandigde het boek aan het management Bartiméus. Foto: JHT Fotografie

Bartiméus betrokken bij nieuwe roman van Steven Verhorst

Algemeen 678 keer gelezen

HEUKELUM • Wat gebeurt er in het in het hoofd van een kind dat op jonge leeftijd haar zicht verliest? En wat betekent het voor haar familie, leerkrachten en klasgenootjes? 

Met deze vragen kwam Steven Verhorst bij Bartimeús, de instelling in Zeist waar zorg wordt geboden aan mensen die slechtziend of blind zijn. Met behulp van de input van van Bartimeús schreef Verhorst een indringende roman over de 7-jarige en hoogbegaafde Elsie. Elsie ontdekt dat ze steeds meer slechtziend wordt.
De roman vertelt hoe Elsie en haar omgeving daarmee omgaan en hoe zij hulp krijgen door de bevlogen medewerkers van Bartimeús.
Steven Verhorst, woonachtig in Heukelum en schrijver van onder andere de trilogie ‘Als tijd opraakt’, heeft met ‘Hoogslim’ een veelzijdige roman afgeleverd waarin spanning, humor en belangrijke levensvragen elkaar afwisselen. Verhorst schrijft vanuit een christelijk perspectief en benoemt op een eerlijke manier de vragen die opkomen als je in het leven voor ingrijpende situaties geplaatst wordt.

Bewustwording
Onlangs is Hoogslim officieel overhandigd aan Bartimeús. Verhorst hoopt dat het boek kan bijdragen aan meer bewustwording over de mogelijkheden van en voor mensen met een (visuele) beperking.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden