Vakantiesfeer in Het Boomgaardhuis in Geldermalsen
Vakantiesfeer in Het Boomgaardhuis in Geldermalsen Foto: Aangeleverd Het Boomgaardhuis

Het Boomgaardhuis in Geldermalsen in Franse sferen

Algemeen 792 keer gelezen

GELDERMALSEN • Bij Het Boomgaardhuis in Geldermalsen zijn bewoners en medewerkers sinds maandag in de vakantiestemming. Tijdens de zogenoemde vakantieweken staat er elke week een ander land centraal in en rond de kleinschalige woonzorglocatie voor mensen met dementie. 

De Franse week ging afgelopen vrijdag van start met een brocante markt in de grote tuin. De bezoekers liepen langs kraampjes met, onder andere door bewoners zelfgemaakte zeepkettingen, kunstkaarten, jam en kunstwerken. Tevens was er een kleedjesmarkt, een grabbelton en enveloppenverloting. 

Voor een hapje en drankje konden bezoekers terecht op het Mediterrane terras. Met het aanwezige zonnetje liep de temperatuur behoorlijk op en was iedereen al snel in vakantiestemming. De Franse chansons gespeeld op accordeon door Niek maakte het geheel compleet. Een middag met een gouden randje. 

De vakantieweken gingen vorige week van start in Duitsland en Oostenrijk, met onder meer een echte camping in de tuin en een goed verzorgde boottocht op schip de Columbus over de Maas. Volgende week staan de activiteiten en het menu in het teken van Spanje.

Over Het Boomgaardhuis
Het Boomgaardhuis is een woonzorglocatie van Dagelijks Leven, de landelijke zorgorganisatie met door heel Nederland betaalbare, kleinschalige woonzorglocaties voor maximaal 22 bewoners met dementie. Zij zijn 24 uur per dag verzekerd van gespecialiseerde zorg en beschikken over een eigen studio die met meubels en spullen van thuis ingericht kunnen worden.

Het welzijn van de bewoners staat voorop. Zo zorgen professionele activiteitenbegeleiders voor een zinvolle invulling van de dag en bereidt de kok dagelijks een verse maaltijd. Bewoners worden betrokken bij dagelijkse taken als helpen in de keuken, boodschappen doen en tuinieren. Zo wordt ervoor gezorgd dat het huis voor de bewoners écht als thuis voelt.

Diana Kervel

Vakantiesfeer in Het Boomgaardhuis in Geldermalsen
Vakantiesfeer in Het Boomgaardhuis in Geldermalsen
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app