Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Kaarsje branden voor omgekomen Anna (38) en zoontje Dani (6)

Algemeen 1.262 keer gelezen

GELDERMALSEN • Woensdag was er voor iedereen die daar behoefte aan had in de Ned. Hervormde Centrum Kerk in Geldermalsen de mogelijkheid om een kaarsje voor omgekomen Anna (38) en zoontje Dani (6) aan te steken. 

Een moment van stilte en de gelegenheid om er met elkaar over te praten. Veel inwoners hebben er gehoor aan gegeven. Zij stonden stil bij dit trieste overlijden van moeder en zoon.

Winkel

Ook bij de winkel in de Geldersestraat bleven bezoekers even stil staan. Bloemen en knuffels worden er nog steeds neergelegd. Mensen kunnen het niet begrijpen dat dit in hun dorp Geldermalsen is gebeurd.

De Morgenster

Op de Basisschool De Morgenster waar Dani naar school ging, is het verdriet groot. Daar heeft het gebeuren emotioneel een grote impact. Daarom is er deze week in besloten kring, voor ouders die dat willen, een samenzijn.

Emmalaan

Bij de woning in de Emmalaan, waar het familiedrama zich heeft afgespeeld, zijn de politie en onderzoekers weg. Alleen de tuin voor het huis is nog afgezet met hekken. De bloemenzee en het aantal knuffels is overweldigend. Niet alleen mensen uit de buurt, maar uit het hele dorp. 

Grote kerels die vroeger bevriend zijn geweest met Joost M., staan te huilen. Zij vinden het ongelooflijk. “Dit is de zwartste bladzijde in de geschiedenis van Geldermalsen. Ik ben wel twintig of dertig jaar bevriend met hem geweest. We hebben elkaar een tijdje uit het zicht verloren, maar als we elkaar zagen klikte het altijd.”

Een andere vriend: “We hebben wat gefeest. Dit is ongelooflijk. Voor zijn vader moet dit ongelooflijk zwaar zijn. Hij heeft zijn vrouw en z’n andere zoon al verloren. Zijn kleinkind Dani was alles. We zouden willen weten wat hem heeft bezield.”

Kinderen leggen knuffels of zoals Loïs van Hemert, zij heeft een armbandje gemaakt voor Dani. Zij legt het tussen de bloemen. Haar moeder: “De kinderen speelden met elkaar hier in de speeltuin. Zij kan het niet begrijpen dat Dani door z’n vader met een mes is gestoken. Ze wil graag horen waarom.” 

Die vraag heeft jong en oud. “Of die vraag ooit beantwoord zal worden, weten we niet”, zeggen de mannen. 

Vader en Moeder Rosengarten, waren er met hun dochtertje Alyshia en zoontje Björn met bloemen en knuffel. 


Vader en Moeder Rosengarten, waren er met hun dochtertje Alyshia en zoontje Björn met bloemen en knuffel.   - Foto: Cees Hoogteyling

Moeder: “De kinderen kunnen dit niet bevatten. We wonen hier in deze wijk en de kinderen, ook al zijn ze niet bij elkaar op school, ze kennen Dani van de speeltuin.”

Duidelijk is dat Geldermalsen één is in verdriet. Vol ongeloof, want ogenschijnlijk was het een fijn gezinnetje. Over hoe en wanneer de begrafenis zal plaatsvinden, daarover is nog geen duidelijkheid. Het is volgens een oud-buurjongen niet uitgesloten dat moeder en haar zoontje in Rusland worden begraven. Ook Dani is geboren in Rusland.

Tekst: Cees Hoogteyling

Christine Kieviet

Redactiecoördinator van Het Kontakt West Betuwe, Het Kontakt Tiel en Het Kontakt Culemborgse Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden