• Keeper Tosca Kortleve brengt redding.
• Keeper Tosca Kortleve brengt redding. Foto: Aangeleverd

Stunt blijft uit voor De Linge/PCG

Sport 113 keer gelezen

GORINCHEM • De waterpolodames van De Linge/PCG speelden zondag opnieuw een bekerwedstrijd tegen eerstedivisieclub MNC Dordrecht. Door een sterke wedstrijd wisten zij het lang spannend te houden in Gorinchem, maar toch gingen de punten naar Dordrecht: 7-9. 

In de eerste periode kwamen de dames uit Dordrecht snel met twee doelpunten voor. Maar de dames van De Linge/PCG kwamen snel terug, doordat Iris Schepers met een goede actie de bal in het doel wist te krijgen. 

Hierdoor werd de wedstrijd direct weer spannend.

Gelijk op
Lang ging de wedstrijd gelijk op. Door een ijzersterke verdediging misten de dames uit Dordrecht kans op kans. Één seconde voor het einde van de tweede periode lukte het Merel van der Veen om de bal in de kruising te schieten, deze periode eindigde met 5-5.

In de derde periode liepen de gasten uit Dordrecht direct uit naar 5-7, maar door goed keeperswerk van Tosca Kortleve bleven meer doelpunten uit. Kimberly de Pater scoorde zelfs nog 6-7.

Niet genoeg
In de laatste periode bracht Laura van de Brom De Linge/PCG op gelijke hoogte: 7-7. Toch was dit niet genoeg, want MNC Dordrecht won uiteindelijk met 7-9.

Doelpunten: Lupi Lopez Caridad, Kimberly de Pater beiden 2x, Merel van der Veen, Iris Schepers, Laura van den Brom allen 1x.

Zaterdag speelt De Linge/PCG tegen de Rijn uit Wageningen en vervolgen zij hiermee de competitie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie