• Hans Spekman.
• Hans Spekman. Foto: Aangeleverd

PvdA Vijfheerenlanden organiseert openbare bijeenkomst met Hans Spekman

Nieuws 485 keer gelezen

VIANEN • De PvdA-Vijfheerenlanden organiseert op woensdag 7 juni een openbare bijeenkomst waarin het thema van een wantrouwende overheid en de impact op wantrouwende burgers centraal staan. Hans Spekman, voormalig wethouder van Utrecht en huidig directeur van het Jeugdeducatiefonds, zal aanwezig zijn om met geïnteresseerden in gesprek te gaan. 

Spekman benadrukt het rechtvaardige karakter van het wantrouwen dat veel mensen jegens de overheid koesteren. Hij wijst op recente affaires die hebben aangetoond dat het herstel van leed niet altijd de hoogste prioriteit heeft, maar dat regeltoepassing voorop lijkt te staan. “Mensen voelen zich niet gezien en gehoord,” aldus Spekman. Hij benoemt de toenemende kloof tussen de machtigen en de machtelozen in de samenleving als een bijkomend probleem.

De bijeenkomst, die plaatsvindt bij Bij Flynn aan de Voorstraat 11 in Vianen, heeft als doel te bespreken wat er gedaan kan worden om deze kloof te overbruggen en ervoor te zorgen dat iedereen in de samenleving meetelt. De PvdA streeft ernaar een platform te bieden waarin zowel discussie als luisteren mogelijk is, om op die manier een constructieve dialoog te bevorderen.

De avond begint om 20.00 uur, maar geïnteresseerden zijn vanaf 19.30 uur van harte welkom. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app