• Het boek verschijnt in april.
• Het boek verschijnt in april. Foto: Aangeleverd

Boek ‘Hout aan de Linge, 350 jaar houthandel en -industrie in Leerdam’ verschijnt in april

Algemeen 584 keer gelezen

LEERDAM • De Historische Vereniging in Leerdam geeft in april het boek ‘Hout aan de Linge, 350 jaar houthandel en -industrie in Leerdam’ uit. Het boek is het 24ste deel in de Historische Reeks Leerdam en is geschreven door Teunis Blom. 

Het het boek wordt de geschiedenis van de houthandel, -zagerij en timmerfabriek Varsseveld beschreven. Zo gaat het over het ontstaan, de ontwikkeling in de loop der tijd en het einde van het bedrijf in de jaren tachtig van de vorige eeuw. 

Niet alleen Leerdam
“Maar dat is nog niet alles”, stelt de Historische Vereniging. “Want we lezen ook over houtzaagmolens en de scheepstimmerwerf. En wist u dat er vroeger kisten en stoelen in Leerdam werden gemaakt? Of kent u het beroep van kuiper, wagenmaker of klompenmaker? De titel ‘Hout aan de Linge’ zegt het al: niet alleen Leerdam komt aan bod, maar ook de wagen- en klompenmakers in Kedichem zijn opgenomen in dit boek.”

Het boek telt ongeveer 450 pagina’s- en is rijk geïllustreerd. De prijs van het boek wordt later bekendgemaakt en het is te bestellen via www.historischeverenigingleerdam.nl of via ablom@blomleerdam.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Keurslager Muilwijk uit Ameide tweede bij Spareribs Trophy 2023 Algemeen 29 mrt., 09:48
Afbeelding
Esther Gijsbertsen uit Vianen verzamelt dierenvoedsel om het weg te geven aan dierenvoedselbanken: 'Per maand haal ik 1000 kg op' Algemeen 29 mrt., 08:00
Afbeelding
Natte vijfde editie van Vrijstad Viannen Loop trekt toch 426 deelnemers fotoreportage 28 mrt., 18:30