Alzheimer
Alzheimer Foto: 123RF.com

Alzheimer Café Vianen ‘goede zorg met vrijheid en veiligheid bij dementie’

Algemeen 516 keer gelezen

VIANEN • Alzheimer Café Vianen organiseert op maandag 12 december een avond die gaat over ‘goede zorg met vrijheid en veiligheid bij dementie’. Te gast zijn Petra van den Bosch (casemanager) en Bernadette Zandkuijl (wijkverpleegkundige).

“Bij dementie komen vrijheid en veiligheid vaak onder druk te staan. Naarmate de ziekte vordert, nemen, vaak onbedoeld, gevaren en dilemma’s toe, met vrijheidsbeperking tot gevolg”, aldus de organisatie.

Vragen die centraal staan: Wat als iemand dreigt te vallen of te verdwalen? Of zich niet wil (laten) verzorgen? Of de hele nacht onrustig is? En wat mag eigenlijk wel en niet van de wet Zorg en Dwang? 

Samen wordt gekeken naar manieren om goede zorg te verlenen én iemand zo veel mogelijk (bewegings)vrijheid en zelfbeschikking te laten houden.

Wat is het Alzheimer Café?
Het Alzheimer Café is een plek voor mensen met (beginnende) geheugenproblemen en/of dementie, hun partners, familieleden, hulpverleners en andere belangstellenden. Iedere maand wordt in het Alzheimer Café een thema besproken. Er is volop gelegenheid voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen.

Vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar in de kwantzaal van het Hof van Batenstein. Het programma begint om 19.30 uur en eindigt om 21.30 uur.

Voor meer informatie of voor hen die problemen hebben met het vervoer naar en van het Alzheimer Café, kan er contact opgenomen worden met Lillian Klynstra, Telefoon: 030-6089880.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Wijkraad Leerdam Centrum: 'Binnenstad Leerdam moet groener' Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Meesterglasblazer Marco Lopulalan brengt Oranjevaasje 'Beatrix 85' uit Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Verkiezing Powervrouw Vijfheerenlanden; nominaties kunnen worden ingestuurd Algemeen 21 uur geleden