• Burgemeester Sjors Fröhlich van de gemeente Vijfheerenlanden.
• Burgemeester Sjors Fröhlich van de gemeente Vijfheerenlanden. Foto: FERRY VERHEIJ

Sjors Fröhlich: ‘Kijken hoe we binnen de regels meer ruimte kunnen krijgen voor onze ondernemers’

Algemeen 988 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN • Burgemeester Sjors Fröhlich heeft namens de gemeente Vijfheerenlanden een motie gesteund die ervoor pleit om meer evenwicht aan te brengen in de coronamaatregelen. De motie komt vanuit de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) die gisteren gisteren een extra algemene ledenvergadering hield en is gericht aan het nieuwe kabinet. 

De motie werd door meerdere gemeenten, zowel groot als klein, ondertekend. In de motie valt onder andere te lezen dat veel gemeenten het draagvlak onder hun inwoners voor de coronamaatregelen zien afnemen, terwijl de onrust toeneemt. Bovendien constateert men dat veel ondernemers en/of (sport)verenigingen geen buffers meer hebben om omzetderving op te vangen en veerkracht te tonen. 

Leren leven met corona

Het bestuur van de VNG verzoekt het nieuwe kabinet dan ook om bij het besluit van maatregelen, meer evenwicht te brengen in de aandacht voor de zorg en de aandacht voor de verschillende sociale, maatschappelijke en economische effecten. Volgens de vereniging zullen we de komende periode als samenleving moeten leren leven met corona en moeten we kijken onder welke omstandigheden de samenleving wél veilig open kan door een beleid voor de lange termijn op te stellen. 

Ondernemersverenigingen

Fröhlich ging de afgelopen week eerder al, samen met wethouder Huib Zevenhuizen, in gesprek met de ondernemersverenigingen uit Leerdam en Vianen. In dat gesprek benadrukte de burgemeester al pal achter de lokale ondernemers te staan en samen met alle burgemeesters van de provincie Utrecht een noodkreet aan het kabinet te hebben gedaan.

Op Twitter geeft Fröhlich aan vol goede moed te zijn over de beslissingen die het kabinet gaat nemen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie