Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Gemeente laat ventilatie in voormalige Regenboogschool Schoonrewoerd alsnog aanpassen

Algemeen 629 keer gelezen

SCHOONREWOERD • De gemeente Vijfheerenlanden trekt alsnog geld uit om de ventilatie in voormalige Regenboogschool in Schoonrewoerd aan te passen. Dat meldt het college van burgemeester en wethouders per raadsinformatiebrief aan de raad. 

In maart 2021 werd besloten om de ventilatie in veertien gemeentelijke panden aan te passen. Dit om de kans op een coronabesmetting door virusdeeltjes in de binnenruimte te beperken. Destijds werd besloten om de voormalige Regenboogschool hier niet in mee te nemen, omdat het schoolgebouw slechts tijdelijk in gebruik is. De investering werd te groot geacht voor een gebouw dat hoogstwaarschijnlijk niet langer dan vijf jaar in gebruik is. 

Noodzaak

Nu de coronabesmettingen echter op blijven lopen, met name onder kinderen, acht het college het alsnog noodzakelijk om de ventilatie aan te passen. “Als eigenaar en verhuurder zijn we immers verantwoordelijk voor een goed en gezond binnenklimaat voor de gebruikers”, valt onder andere in de brief te lezen. Het gebouw wordt op dit moment gebruikt door de Noachschool en Stichting Kinderopvang Centraal Nederland (SKCN). 

De kosten voor de aanpassing bedragen ruim 48.000 euro en worden ten laste gebracht op de coronareserve. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie