'Wensboomleerling' Caressa wil dolgraag haar roze papiertje halen.
'Wensboomleerling' Caressa wil dolgraag haar roze papiertje halen. Foto: Mimi van Rossem

Laatste wens Leerdamse Wensboom vervuld

Algemeen 2.107 keer gelezen

BEESD • Toen vorig jaar op initiatief van de Rotary Leerdam een wensboom voor de Grote Kerk in Leerdam was geplaatst konden mensen in een speciale kerst brievenbus een wens deponeren. Veel mensen uit Leerdam en de regio hebben hiervan gebruikt gemaakt en hebben heel uiteenlopende wensen ingediend.

De jury had de moeilijke taak er drie uit te kiezen die vervuld konden worden. Zo heeft de familie de Jong een dagje op de Linge gevaren en is Meintje Dekker op bezoek geweest bij de pandaberen in Ouwehands Dierenpark. 

Als laatste is nu de wens van Caressa van Weelden uit Beesd vervuld. Zij wilde ontzettend graag haar rijbewijs halen. Maar omdat zij in een zeer zware financiële periode zit, was het voor haar onmogelijk om en de schulden die zij geërfd had af te lossen èn geld vrij te maken voor rijlessen. En dit roze kaartje heeft zij juist erg hard nodig omdat zij, om snel uit haar financiële situatie te komen, twee banen heeft.

Fijner en veiliger
Caressa, die een zeer vervelende tijd achter de rug heeft, werkt bij een schoonmaakbedrijf en in de thuiszorg. Dat zij zeer gemotiveerd is om door hard te werken uit de financiële problemen waarin zij terecht kwam door een familielid, blijkt uit het feit dat zij een paar keer per week met de fiets vanuit Beesd naar Gorinchem gaat om te werken. Vaak komt zij in het donker thuis. Hoeveel fijner en veiliger zou het voor haar zijn als zij met een auto naar haar werk kan. Daarom besloot de Rotary haar wens te vervullen.

Betere toekomst
“Want wat is mooier dan iemand die zo hard werkt om uit een situatie te komen waarin zij ongewild terecht kwam, op weg te helpen naar een betere toekomst”, vertelt Rotary bestuurder Loes van Ruijven–van Leeuwen.

Caressa: “Ik kon Loes wel fijn knuffelen toen zij mij bij de voedselbank opwachtte om te vertellen dat mijn wens vervuld zou worden. Ik heb van blijdschap en ongeloof dat dit werkelijk ging gebeuren minutenlang moeten huilen. Ik weet nu hoe het voelt als je zoiets bijzonders krijgt. Als eindelijk na een rottige tijd iets meezit. Dit had ik echt nodig na zoveel narigheid en een tijd die alleen maar negatief was.
Want niet alleen zit ik in een financiële nare tijd, maar ook mijn gezondheid liet mij even in de steek. Even zag ik het, ondanks mijn keiharde werken om uit deze situatie te komen, niet meer zitten.

Maar dat ik nu mijn rijbewijs mag halen geeft mij zo’n boost: ik zie de toekomst met vertrouwen tegemoet.” 

‘Wensboomleerling’
Rijschoolhouder Theo van Helden die bij het gesprek aanwezig was, merkt lachend op dat hij Caressa inmiddels zijn ‘Wensboomleerling’ noemt.

Van Helden: “Ik ben echt blij dat ik mee kan werken haar een betere toekomst te geven. Je merkt aan alles dat Caressa graag haar eigen boontjes dopt en alles zelf wil doen. Zelfs tijdens de lessen neemt zij de regie in handen. Ik heb met de Rotary afgesproken dat ik de eerste 40 lessen tegen gereduceerd tarief verzorg. Daarna neem ik alle kosten op mij om Caressa haar rijbewijs te laten halen.”

“Dit doe ik graag voor haar, zeker nu ik zie hoe hard zij voor alles werkt. Zij verdient dit echt.” 

Caressa benadrukt nog een keertje hoe blij zij is met de rijlessen. Zodra zij achter het stuur zit, is het echt genieten voor haar, wetende dat zij hiermee haar toekomst verbetert. Caressa hoopt dat de Rotary dit jaar weer een Wensboom bij de kerk zet en dat er weer mooie wensen worden ingediend, zodat dat de Rotary andere mensen net zo gelukkig kan maken als zij nu is. 

En ook die wens wordt vervuld want vanaf 18 december staat de Wensboom weer voor de Grote Kerk in Leerdam en kunnen er weer wensen in de speciale kerst brievenbus worden gedeponeerd.

door Mimi van Rossem

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Ontbijtsessie voor (zorg)professionals over toekomstbestendige mantelzorg in Vijfheerenlanden Nieuws 2 jun., 14:00
Afbeelding
Anita Balvers en Harry van Etten clubkampioen Bridgeclub Vianen Sport 2 jun., 12:21
Afbeelding
PvdA Vijfheerenlanden organiseert openbare bijeenkomst met Hans Spekman Nieuws 2 jun., 11:17