Afbeelding
Foto: Stockfoto

Amnesty Write for Rights in Vijfheerenlanden

Algemeen 130 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN • Tijdens Write for Rights worden elk jaar in december honderdduizenden brieven geschreven voor mensen die onrecht is aangedaan. 

Brieven aan autoriteiten om te vragen om een vrijlating, bescherming of aanpassing van een discriminerende wet. Amnesty’s schrijfacties hebben resultaat: iemand komt vrij, een doodstraf wordt omgezet naar een gevangenisstraf, de leefomstandigheden in de gevangenis verbeteren. 

Maar zelfs als er niet meteen resultaat wordt geboekt, dan nog betekenen die brieven en solidariteitsboodschappen heel veel. Ze steken een hart onder de riem van de slachtoffers en hun familie en vrienden. Door die brieven weten ze dat ze niet vergeten worden, dat mensen aan hen denken en voor hen opkomen. Elke handgeschreven brief en kaart laat persoonlijke betrokkenheid zien en dat maakt indruk bij de ontvangers. 

Ook in de gemeente Vijfheerenlanden kan worden meegedaan aan de Write for Rights actie van Amnesty International. Vanwege de coronamaatregelen wordt er dit jaar in deze gemeente thuis geschreven. 

Een gratis individueel schrijfpakket, met voorbeeldbrieven, briefpapier en instructies, kan aangevraagd worden bij de werkgroep Vianen via amnestyvianen@hotmail.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Oranjevereniging Zijderveld bestaat 75 jaar en heeft volop activiteiten gepland Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Tegenvallende opschoondag in Hoef en Haag: 'Laten we niet hopen dat het de mensen minder interesseert' Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Broekgraaf Leerdam volop in ontwikkeling: 'We hebben een mooie mix aan woningen, precies wat we willen' Algemeen 23 uur geleden