Afbeelding
Foto: ©123RF.COM

Sponsors in actie voor MUS

Algemeen 361 keer gelezen

LEERDAM • 'Help ons en MUS'. Dat is het verzoek van Marcel van der Sluijs van Hermeta uit Asperen en René van der Vlies van SBA Beveiliging uit Nieuwegein. Beide ondernemers willen geld bij elkaar brengen voor de stichting MUS.

MUS - maatschappelijk, uniek, sociaal – wil een woonvoorziening in Leerdam realiseren voor jongeren die niet zelfstandig kunnen wonen, maar daar met enige hulp wel toe in staat zijn. MUS werd vorig jaar uitgeroepen tot het beste sociale idee van Leerdam. Het initiatief sprak Marcel van der Sluijs en René van der Vlies zo aan dat ze besloten MUS te steunen.

De ondernemers gaan een rally door Europa rijden. Het geld dat ze hiervoor via sponsoring ophalen, komt ten goede aan het Leerdamse initiatief. Bovendien brengt het tweetal een kookboekje uit. "Alle recepten hebben we samen met chef-kok Delano Latupeirissa gemaakt. Dit boekje gaat niet alleen over bakken, maar ook over samenwerken en hoe je met wat aandacht voor elkaar tot iets moois kunt komen, ook als er een lichamelijke of verstandelijke beperking in het spel is."

Het boekje 'Bakken met Delano' is voor 5 euro te koop. Volgens Van der Sluijs en Van der Vlies is het boekje een leuk cadeau om zomaar weg te geven, maar ook een mooie aanvulling op het jaarlijkse kerstpakket.

Verbinding
Dietward Bruin, secretaris van MUS, is enthousiast over de steun van Marcel van der Sluijs en René van der Vlies. "Ze hebben zelf het initiatief genomen. Bij Hermeta werken vijftien mensen met een beperking. Een van die medewerkers heeft koken als hobby. Na een aantal kooksessies ontstond het idee om ons te steunen. Een prachtig gebaar. Eerder deed de Leerdamse Hockeyclub dat ook. Het past bij ons doel om verbinding te zoeken met de Leerdamse gemeenschap."

Inmiddels hebben de initiatiefnemers van MUS vier bijeenkomsten achter de rug en beginnen de plannen steeds meer vorm te krijgen.

"Het gaat om een groep van zeventien echtparen die voor een van hun kinderen een woning zoekt. Daarnaast worden we gesteund door een groep van ongeveer 90 mensen die als ambassadeurs voor MUS fungeren."

De initiatiefnemers hebben na overleg met gemeente, woningcorporaties en direct betrokkenen drie locaties op het oog.

"Huis ter Leede op het Eiland komt beschikbaar. Met het oudereninitiatief Spes Bona kijken we naar de oude locatie van de Wilgenhoek en Broekgraaf is natuurlijk ook een optie. In alle gevallen gaat het om locaties midden in de samenleving."

Haalbaarheid
MUS mikt in totaal op vijftien tot twintig appartementen of woningen waar de jongeren, met meer of minder begeleiding, zo zelfstandig mogelijk kunnen wonen.

"We zijn nu druk bezig met een haalbaarheidsstudie. Kijken hoe het financieel geregeld kan worden en hoe we onze plannen het best vorm kunnen geven. Ons streven is om uiterlijk in 2021 te starten met de bouw, zodat de woningen in 2022 betrokken kunnen worden. Ons eerste doel is nu om een geschikte locatie te vinden."

Belangstellenden kunnen via receptie@hermeta.nl aangeven hoeveel boekjes ze willen ontvangen, naar welk adres de rekening kan en wie tekent voor de bestelling. De betrokkenen ontvangen bericht, zodra de boekjes kunnen worden opgehaald.

Marjo van Andel

Eindredacteur Het Kontakt-Vijfheerenlanden

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie