Afbeelding

Ceremoniële commando-overdracht voor gemeente Vijfheerenlanden

Algemeen 312 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN • De fusie tot Vijfheerenlanden is een feit, de nieuwe herindelingsgemeente is nu onderdeel van de Veiligheidsregio Utrecht (VRU). Op de Leerdamse brandweerpost vond vrijdag de ceremoniële overdracht plaats. 

Tijdens de ceremoniële overdracht spraken beide algemeen directeuren, Carlo Post en Peter Bos, over een zorgvuldig traject waarbij de kwaliteit en continuïteit van de dienstverlening voor de inwoners van de betreffende gemeenten centraal stond. Namens de dagelijkse besturen van beide veiligheidsregio's ondertekenden burgemeester Victor Molkenboer - overigens oud-burgemeester van gemeente Leerdam - en burgemeester Reinie Melissant-Briene samen met de algemeen directeuren de overdracht.

Het commando werd door Marko Redelijkheid, afdelingshoofd voorbereiding brandweer organisatie, ceremonieel overgedragen aan Carolien Angevaren van de VRU.

Gemeente Vijfheerenlanden
Begin dit jaar fuseerden de gemeenten Leerdam, Zederik en Vianen tot de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden. Deze nieuwe gemeente ligt in de provincie Utrecht. Dit heeft ook gevolgen voor de indeling van de veiligheidsregio's. Leerdam en Zederik vielen onder de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid en de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden is onderdeel van de Veiligheidsregio Utrecht.

Sinds 1 januari pakt de VRU de wettelijke taken voor de nieuwe gemeente op.
 

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden