• Martine Visser wordt - op de dag van haar dochters verjaardag - koninklijk onderscheiden.
• Martine Visser wordt - op de dag van haar dochters verjaardag - koninklijk onderscheiden. Foto: Nico van Ganzewinkel

Martine Visser koninklijk onderscheiden

Algemeen 1.484 keer gelezen

LEERDAM • Martine Visser uit Leerdam is donderdagmorgen koninklijk onderscheiden. Uit handen van burgemeester Tjerk Bruinsma werd ze - in het bijzijn van onder meer haar kinderen en ouders - benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.  

De Voedselbank Leerdam is een begrip. En dat al 12,5 jaar. Martine Visser is de drijvende kracht achter de Voedselbank. Burgemeester Bruinsma nodigde zichzelf donderdag uit voor een rondleiding. Een prachtige list om het CDA-raadslid op het juiste moment op de goede plaats te krijgen. 

Grote behoefte
De Leerdamse Voedselbank voorziet in een grote behoefte: wekelijks krijgen 90 deelnemers een pakket aangereikt met levensmiddelen. Naast het vullen van monden - en magen – helpt de Voedselbank haar 'klanten' door budgetcoaches in te schakelen en mensen te helpen op allerhande andere vlakken.

"Er is oog en aandacht voor de 'klanten' van de Voedselbank, er is een netwerk van vrijwilligers en professionals die mensen op weg helpen, opvangen en ondersteunen."

"En hoewel we zouden willen leven in een maatschappij waar een Voedselbank niet nodig zou zijn en iedere inwoner voor zichzelf kan zorgen, op kan komen en voldoende middelen tot zijn of haar beschikking heeft om de koelkast te vullen, weten we dat dat helaas niet het geval is."

"Er zijn, ook in Leerdam mensen die tussen wal en schip dreigen te vallen, mensen waarbij het water aan de lippen staat. Hoe mooi is het dan een initiatief als de Voedselbank binnen de stad te hebben waar mensen terecht kunnen voor hulp", aldus het persbericht van de gemeente. 

Waardevolle bijdrage
"Al 12,5 jaar levert de Voedselbank met alle activiteiten een positieve bijdrage aan de maatschappij in het algemeen en de Leerdamse in het bijzonder. De Voedselbank komt op voor mensen die het moeilijk hebben. Dat is een grondhouding, een mooie, zeer waardevolle houding. Een houding die de burgemeester herkent in Martine."

"Ook als raadslid is ze altijd betrokken bij de medemens, wil ze een positieve bijdrage leveren en 'opkomen voor hen die het moeilijk hebben'. Martine gebruikt haar rol in het Hofje om mensen bewust te maken, en oog te laten hebben voor de mensen die de wind even niet in de rug hebben. Het is een drive die ze vol vuur uitdraagt, naast de zorg voor haar eigen gezin houdt ze zo, met de groep vrijwilligers, vele gezinnen op de been."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden