• Wethouder Cees Taal maakte de winnaars bekend.
• Wethouder Cees Taal maakte de winnaars bekend. Foto: Liset Nab

Sibel Tasdogen wint Heel Leerdam Bakt

Algemeen 857 keer gelezen

LEERDAM • De bananen-caramel taart van Sibel Tasdogen is tijdens de Fairtrade bakwedstrijd als lekkerste taart gekozen door de jury (Edwin Kamper van Bakker de Jager, Marjolein van Till van Heel Holland Bakt en Nel van Ziel van het Heerenlanden College.

Sibel vertelde dat zij door de zelfgemaakte caramel altijd wat zout doet, omdat de caramel dan sterker wordt. Verder heeft zij in deze taart gebruik gemaakt van een apart procéde. Zel heeft een gesloten blikje gecondenseerde melk drie uur lang laten koken in heet water. Na deze kooktijd is de melk in het blikje veranderd in een heerlijke donkerbruine gelei. Dit wordt in Amerika veel gebruikt als broodbeleg.

Maar Sibel gebruikte deze gelei als ingrediënt voor deze taart. Verder heeft ze Fairtrade bananen en Fairtrade suiker gebruikt voor deze overheerlijke taart. 

Kindertaart

Bij de kinderen is de 9-jarige Elize van Dijk in de prijzen gevallen met haar chocolade-noten-ganache taart. Deze taart met romige vulling is in mooie lagen opgebouwd voorzien met een krokante bodem. Door de chocolade ganache krijgt de taart een mooie glanzende laag.

"En dan nog afgewerkt met walnoten doet deze taart de smaakpapillen sidderen", laat de organisatie weten. Deze chocolade taart viel bij de jury zo goed in de smaak dat Bakkerij de Jager besluit om deze taart binnenkort een week lang in productie te nemen.

• Marjolein van Till van Heel Holland Bakt (rechts op de foto) zat in de jury, samen met Edwin kamper van Bakker de Jager en Nel van Ziel van het Heerenlanden College.
• De lekkerste kindertaart wordt door Bakkerij De Jager in productie genomen.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden