Afbeelding
Foto: Wesley Monsuur, WM Productie

Lek en Linge brengt musical 'Grease'

Algemeen 200 keer gelezen

CULEMBORG • Leerlingen van openbare scholengemeenschap Lek en Linge voeren vrijdag 7 en zaterdag 8 april de musical 'Grease' op. 

'Grease' heeft weinig introductie nodig. De musical, die zich afspeelt in een nostalgische setting van een high school in de jaren 50, vertelt het liefdesverhaal van Sandy en Danny, die elkaar na een kortstondige vakantieliefde uit het oog verliezen. Hun levens kruisen elkaar echter opnieuw wanneer Sandy op dezelfde school terecht komt als Danny. Deze blijkt tegen haar verwachtingen in een stoere bink te zijn die zijn imago in zijn vriendengroep hoog heeft te houden. Het winnen van elkaars hart gaat vervolgens samen met heel wat gezang, snelle auto's en rock 'n' roll. 

Al vanaf september wordt er door zo'n zeventig leerlingen van de bovenbouw van havo en vwo vrijwillig gewerkt aan deze jaarlijkse muziektheaterproductie van Lek en Linge. Onder begeleiding van muziek- en dramadocenten is er al heel wat werk verzet om de musical vol muziek, dans en een knap staaltje acteerwerk opnieuw tot een groot succes te maken. 

"We zijn al vanaf het begin van het jaar bezig, en zijn nog hard aan het werk," vertelt Lisette, die de hoofdrol van Sandy vertolkt. "Elk jaar is de musicalproductie heel anders, maar steeds opnieuw leuk. Vooral doordat we alles zelf en met elkaar maken; niet alleen het spel maar ook het decor en de choreografie."

"Zo zijn we nu bezig met het schilderen van decorstukken op het plein", vult tegenspeler Cas aan, die voor de zesde keer deelneemt aan een productie op school. "Daarvoor offeren we onze tussenuren op en werken we door na schooltijd. Maar de tijd gaat snel voorbij omdat het leuk is om ermee bezig zijn!"

'Grease' speelt op vrijdag 7 april om 19:30 uur en zaterdag 8 april om 15:00 en om 19:30 uur in de aula van de vwo-locatie aan de Multatulilaan 6 in Culemborg. De kaartverkoop start op maandag 27 maart op de havo- en vwo-locatie van Lek en Linge in Culemborg. Entree is 3,50 euro. Iedereen is welkom. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden