Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF
update

Gezochte Belg aangehouden in Meerkerk, 4-jarig jongetje dood aangetroffen in Zeeland

112 1.099 keer gelezen

MEERKERK • Het Belgische jongetje Dean is maandagavond dood aangetroffen in Zeeland. Eerder die maandag was er een Amber Alert verstuurd voor het jongetje.

Maandagmiddag werd omstreeks 14.15 uur in Meerkerk een 34-jarige Belg aangehouden, die in België wordt gezocht wegens de vermissing van het vierjarige jongetje.

Na een melding over een verdachte situatie werd hij alleen aangetroffen. Uit verder onderzoek bleek dat de man zijn auto had achterlaten bij een bedrijf in Gorinchem. De auto is daar aangetroffen en veilig gesteld.

De vierjarige jongen was op dat moment echter nog niet gevonden. Omdat het verhoor met de verdachte niet leidde tot het vaststellen van de verblijfplaats van het kind. Daarom werd een Amber Alert verstuurd.

Het rechercheteam van de eenheid Zeeland-West-Brabant in Nederland werkt in dit onderzoek nauw samen met de Belgische speurders, die het onderzoek zijn gestart.

Ontvoering
Het tweetal werd sinds woensdag 12 januari vermist. Ze verdwenen uit de Belgische plaats Sint Niklaas. De man werd ervan verdacht het jongetje, op wie hij paste, te hebben ontvoerd.

Belgische media melden dat de verdachte in 2008 een tweejarig jongetje dusdanig mishandeld dat het kind om het leven kwam. Hij kreeg daarvoor een celstraf van tien jaar opgelegd en heeft zijn straf ook uitgezeten.Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Ontbijtsessie voor (zorg)professionals over toekomstbestendige mantelzorg in Vijfheerenlanden Nieuws 2 jun., 14:00
Afbeelding
Anita Balvers en Harry van Etten clubkampioen Bridgeclub Vianen Sport 2 jun., 12:21
Afbeelding
PvdA Vijfheerenlanden organiseert openbare bijeenkomst met Hans Spekman Nieuws 2 jun., 11:17