• Ter ere van de samenwerking overhandigde Marnix Norder (links) drie houten vlinderkasten, om op de locaties te hangen, aan wethouder Karl Maier.
• Ter ere van de samenwerking overhandigde Marnix Norder (links) drie houten vlinderkasten, om op de locaties te hangen, aan wethouder Karl Maier. Foto: aangeleverd

Bijzondere woonvormen in Asch, Maurik en Ommeren stap dichterbij

Nieuws 1.066 keer gelezen

MAURIK • De gemeente Buren en bureau Steenvlinder ondertekenden vrijdag een samenwerkingsovereenkomst om de volgende stap te zetten in het realiseren van bijzondere woonvormen.

In de samenwerking wordt de transformatie van drie voormalige basisschoollocaties naar unieke woonvormen gerealiseerd. Hierbij wordt specifiek gelet op het afstemmen van de woonvormen op de behoeften van de verschillende kernen, met een nadruk op collectiviteit (medegebruik) en het bevorderen van sociale cohesie. Voorbeelden van deze woonvormen zijn onder andere betaalbare klus- en zelfbouwwoningen, gericht op zowel starters als senioren, of een diverse mix van doelgroepen.

Nieuwe stap
Met de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst wordt een volgende stap gezet in het realiseren van deze bijzondere woonvormen in Asch, Maurik en Ommeren. “Het is mooi dat we deze stap kunnen zetten”, zegt wethouder Karl Maier. “Door bestaand vastgoed op een andere manier te bestemmen, maken we het mogelijk voor starters, senioren en andere groepen om te wonen op een manier die aansluit bij ieders situatie. Op zaterdag 16 december organiseren we, samen met Steenvlinder, een informatiedag. Ik hoop u daar te ontmoeten.”

Simpele oplossing
Marnix Norder, directeur en oprichter van Steenvlinder: “Door samen met de buurt te werken aan een oplossing voor leegstaand vastgoed in die buurt, creëer je door prettige gesprekken de juiste woningen op de juiste plekken. Het is een vrij simpele en snelle oplossing die heel goed werkt voor veel kernen en buurten.”

Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Verkiezingsborden komen terug in Tiel, maar nog niet voor 'Europa' Nieuws 26 apr, 13:14
Afbeelding
Dodenherdenking Zoelen en Kerk Avezaath dit jaar in een nieuw jasje Nieuws 26 apr, 12:53
Afbeelding
Gun uw oude Tielse fiets een tweede leven en help een ander in het zadel Nieuws 26 apr, 11:04

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden