Afbeelding
Foto: Streeckerij de Betuwe

Streeckerij de Betuwe in Wadenoijen houdt Betuwse Kersendagen

24 jun, 10:40 Algemeen 126 keer gelezen

WADENOIJEN • Streeckerij de Betuwe in Wadenoijen houdt op zaterdag 2, zondag 3 en maandag 4 juli de Betuwse Kersendagen van 11.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

Drie dagen lang is het feest in de boomgaard. Belangstellenden kunnen kersen proeven, kersen plukken en kersen kopen. Ze kunnen een kijkje nemen in de boomgaard, zich uitleven tijdens de kersensafari of een bezoek brengen aan de boerenmarkt.

Voor de kinderen is er een kinderkersenplein met onder andere iemand die schminkt, een springkussen en een kleine kinderboerderij.

Live muziek: diverse zangkoren en artiesten

Diverse zangkoren zorgen voor de muzikale Hollandse gezelligheid. Op zondag komt de zanger Django Wagner en de Tielse zanger Levi de kersendagen opvrolijken. Op maandag komt zanger Justin de Wildt. De Cherrycat en het fruitmeisje Lieke zijn alle dagen aanwezig. 

Boerenmarkt 

Belangstellenden kunnen een bezoek brengen aan de boerenmarkt. Er zijn demonstratie van oude ambachten, imkers, streekproducten, honing, fruitsappen, bierproeven, etc. 

China Cherry Festival 

Op maandag 4 juli wordt het China Cherry Festival georganiseerd tijdens de kersendagen. Het programma wordt op die dag uitgebreid met optredens van een Chinese dansgroep en extra spelactiviteiten. Het dagprogramma is tot stand gekomen in samenwerking met de Chinese organisatie Chun Pah.

Pluk ‘m zelf

In een aangegeven gedeelte van de boomgaard, kun men zelf kersen plukken. Deelnemers krijgen een mandje mee en als deze vol zit, kunnen de kersen afgerekend worden bij de kassa. 

Eten & drinken

Er is een uitgebreid terras. Het eten, drinken en het kopen van de kersen gaat met munten. Deze munten kunnen gekocht worden bij de betreffende verkooppunten op het terrein. Een munt kost €2,50 per stuk. De munten kunnen worden betaald met contant geld of met de pin. Op de markt wordt niet gewerkt met munten. Daar kan men alleen contant betalen.

Parkeren

De auto kan geparkeerd worden aan de zijkant van de boomgaard. 

Locatie 

Streeckerij de Betuwe / Boomgaard D’n Kerkewaerdt. Langs Rijksweg A15, ter hoogte van afslag 31 Wadenoijen.. Adres: T-splitsing Overlaat/Lingedijk 129A4014 ME Wadenoijen.

Voor meer informatie kijk op: https://streeckerijdebetuwe.nl/betuwse-kersendagen-2022/

Christine Kieviet

Redactiecoördinator van Het Kontakt West Betuwe, Het Kontakt Tiel en Het Kontakt Culemborgse Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Fotoseries