Afbeelding
Foto: 123RF.com

Snelweg A15 in juli dicht voor onderhoud

Nieuws 6.762 keer gelezen

GORINCHEM/DEIL • De snelweg  A15 gaat in juli twee weken dicht voor groot onderhoud. Van 12 tot 19 juli is de weg in de richting Gorinchem-Deil dicht. In de andere richting, van Deil naar Gorinchem, is de weg afgesloten van 19 tot 26 juli.

Dit zal onvermijdelijk leiden tot hinder, met name voor het bedrijfsleven, forenzen en de logistieke sector. Om de hinder te minimaliseren, biedt Slim en Schoon Rivierenland kosteloze adviezen, tools en oplossingen aan. 

Het afsluiten van de A15 zal onvermijdelijk verkeersproblemen met zich meebrengen, met files en omleidingen die drukker zijn dan normaal. Weggebruikers moeten rekening houden met extra reistijd tot een uur. 

Maatwerkadvies

Regio Rivierenland ondersteunt organisaties in de regio met maatwerkadvies en praktische oplossingen om de hinder te minimaliseren. Slim en Schoon Rivierenland adviseert en ondersteunt:

• werkgevers met onder meer gratis analyses van de impact op het woon-werkverkeer en concrete oplossingen, zoals uitprobeeracties met e-bikes om werknemers te stimuleren om met de fiets naar het werk te gaan of informatie voor medewerkers 

• logistieke bedrijven met onder andere het optimaliseren van transportstromen en het vinden van alternatieve distributiecentra.

• organisaties met veel bezoekers met onder meer informatie en advies om bezoekers goed te informeren en adviseren om anders te reizen.

Meer werkzaamheden A15

Naast de afsluitingen in regio Rivierenland vinden er tussen juli en oktober van dit  jaar ook op andere delen van de A15 werkzaamheden plaats. In totaal zijn eer vier doordeweekse en twee weekendafsluitingen. Deze werkzaamheden zijn nodig voor het groot onderhoud tussen Ridderkerk en Tiel. 

Raadpleeg de volledige planning, actuele informatie over de werkzaamheden en omleidingen op de projectpagina van Rijkswaterstaat.

Nu alvast voorbereiden

Organisaties in regio Rivierenland die meer willen weten over de impact van de werkzaamheden op hun onderneming, of die advies, tools of acties op maat willen ontvangen, kunnen contact opnemen met Slim en Schoon Rivierenland; www.slimschoonrivierenland.nl/werkzaamheden-a15



Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden