Vrijwillige chauffeurs gezocht voor vervoersdienst in Buren

Algemeen 74 keer gelezen

BUREN - Voor de sociale vervoersdienst AutoMobiel is Welzijn Rivierstroom op zoek naar inwoners met een eigen auto die het leuk vinden om anderen een handje te helpen.

De chauffeurs krijgen een onkostenvergoeding van 30 cent per kilometer. Dit wordt contant met degene die gereden wordt afgerekend. De chauffeurs worden vrijwilliger bij Welzijn Rivierstroom in Buren.

Doel van Automobiel is mensen helpen om zolang mogelijk mobiel te blijven. Vooral ouderen die langer thuis blijven wonen hebben in de plattelandsgemeente Buren soms moeite om van A naar B te komen. Automobiel is voor hen dé oplossing om er zo nu en dan uit te kunnen. Daardoor kunnen mensen hun horizon blijven verbreden en hun sociale netwerk gemakkelijker onderhouden. Dat houdt mensen vitaal.

AutoMobiel brengt de vervoersvraag van de inwoner en de beschikbare vrijwillige chauffeur bij elkaar. Servicepunt Thuiswonen doet de coördinatie en planning van de ritten. Voor 15 euro per jaar wordt men lid en kan er onbeperkt gebruik worden gemaakt van de vervoersdienst. Per gereden kilometer betaalt de klant 30 cent rechtstreeks aan de chauffeur.

Interesse of vragen? Neem contact op met Welzijn Rivierstroom via telefoonnummer 0344-602337 Algemene informatie is  te vinden op de website van Automobiel www.servicepunt-automobiel.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie