Logo hetkontakt.nl/westbetuwe
Marnix Jumelet
Marnix Jumelet (Foto: Aangeleverd)

Gratis juridisch inloopspreekuur

  •   keer gelezen

 GELDERMALSEN • Vanaf dinsdag 17 mei 2022 wordt eens in de twee weken (even weken) van 10.00- 11.00 uur een juridisch inloopspreekuur gehouden in de bibliotheek van Bibliotheek Rivierenland in Geldermalsen (De Pluk). Het inloopspreekuur wordt gehouden op de 1e verdieping van de bibliotheek en wordt verzorgd door advocaat mr. M.D.N. (Marnix) Jumelet van Jumelet Advocatuur in Geldermalsen.

Er zijn particulieren en ook enkele ondernemers die een drempel ervaren om bij een advocaat juridisch advies in te winnen. Het komt dan ook regelmatig voor dat mensen te laat of zelfs helemaal geen juridisch advies inwinnen, terwijl zij wel in hun recht staan. Het juridisch inloopspreekuur is dan ook bedoeld om particulieren en ondernemers op weg te helpen in het juridische landschap en voor het geven van korte eerstelijnsadviezen. Veel mensen weten bijvoorbeeld niet dat zij voor juridisch advies of een procedure aanspraak kunnen maken op gesubsidieerde rechtsbijstand. In dat geval hoeft de rechtszoekende slechts een kleine eigen bijdrage te betalen en worden de overige advocatenkosten door de overheid vergoed.

Wat voor soort vragen kunnen zoal bij een juridisch inloopspreekuur worden gesteld? Hierbij kan worden gedacht aan vragen op het gebied van het vastgoedrecht, huurrecht, arbeidsrecht, contractenrecht en bestuursrecht. Wat kan ik bijvoorbeeld doen als mijn buurman een schutting over mijn erfgrens heeft gebouwd? Ik heb een arbeidsovereenkomst en mijn werkgever heeft een conceptbeëindigingsovereenkomst voorgelegd. Mijn verhuurder wil mijn huurovereenkomst beëindigen, mag dit zomaar? Kunt u dit beoordelen? Maar ook praktische vragen. Ik heb een dagvaarding ontvangen. Wat moet ik nu doen? Ik moet een bezwaarschrift opstellen. Hoe pak ik dit aan? Voor al dit soort vragen kunt u kosteloos terecht op het juridisch inloopspreekuur. 

Het juridisch inloopspreekuur wordt verzorgd door advocaat Marnix Jumelet van Jumelet Advocatuur. Marnix heeft eerst meer dan tien jaar op een notariskantoor in de Betuwe gewerkt. Vervolgens heeft hij de overstap gemaakt naar de advocatuur. Na vele jaren in de Randstad als advocaat te hebben gewerkt en daar te hebben gewoond, is hij met al zijn opgedane juridische kennis en (proces)ervaring weer terug in de Betuwe. Marnix heeft een eigen advocatenkantoor in Geldermalsen. Marnix is getrouwd en heeft een zoon die Sven heet.

Heeft u een juridische vraag of een juridisch probleem? U bent van harte welkom op het juridisch inloopspreekuur. Het eerste juridisch inloopspreekuur start op dinsdag 17 mei 2022 van 10.00 – 11.00 uur en wordt eens in de twee weken (even weken) gehouden op de 1e verdieping van Bibliotheek Rivierenland in Geldermalsen (De Pluk).

Mocht u nu al een juridische vraag of een juridisch probleem voor het spreekuur aan mr. Jumelet willen voorleggen, dan kunt geheel vrijblijvend uw vraag sturen naar info@jumelet.nl met als onderwerp: ‘Vraag voor juridisch inloopspreekuur’.

Diana Kervel
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten