Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Jongeren in debat met lijsttrekkers

Algemeen 211 keer gelezen

WEST BETUWE • Op 14, 15 en 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. In aanloop naar de verkiezingen organiseert de Jongerenadviesraad van de gemeente West Betuwe op woensdag 23 februari een debat voor de tien lijsttrekkers. 

“Ik vind het leuk om deze debatavond te organiseren en vind het belangrijk dat jongeren hun mening kunnen laten horen.” Aldus één van de jongeren uit de jongeren adviesraad die het debat organiseert. De jongeren gaan het met de lijsttrekkers over verschillende onderwerpen hebben, zoals LHBTIQ+. De gender- en seksuele identiteit zijn een belangrijk onderdeel van wie iemand is en wat diegene mee maakt. Maar ook over het beter voorbereiden van jongeren op de politiek.

Kijk mee!

Het debat start op woensdag 23 februari om 20.00 uur. Hier kan nog geen publiek bij aanwezig zijn. Het debat is wel voor iedereen live te volgen op de website van de gemeenteraad. Ga hiervoor naar www.gemeenteraad.westbetuwe.nl. Ook is daar vanaf 25 februari een compilatie van het debat terug te kijken. 

Andere debatten in West Betuwe

Verschillende organisaties in de gemeente organiseren een debat voor de lijsttrekkers, zoals het jongerendebat op 23 februari. Het geeft de kiezers een mooi inkijkje in de dynamiek tussen diverse politieke partijen. De kiezer ziet ook waar partijen voor staan en kan daar zijn voorkeur op baseren. Hieronder vindt u de overige debatten.

Omroep Gelderland en SRC

Op maandag 7 februari organiseerden Omroep Gelderland en SRC een debat. Dit debat is terug te kijken via www.gemeenteraad.westbetuwe.nl/verkiezingen.

Koetjong

Woensdag 2 maart 2022, 19.30 uur. Schenkerij De Beurs, Marktplein 14 in Geldermalsen. Publiek is welkom.

LTO Noord

Maandag 7 maart 2022. Locatie nog niet bekend.  

Christine Kieviet

Redactiecoördinator van Het Kontakt West Betuwe, Het Kontakt Tiel en Het Kontakt Culemborgse Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden