• Het bezoek van de SGP aan Lexmond.
• Het bezoek van de SGP aan Lexmond. Foto: Aangeleverd

SGP Utrecht bezoekt met lokale fractie dorpsinitiatief Lexmond

Algemeen 393 keer gelezen

LEXMOND • Op zaterdagmiddag 5 maart is SGP Vijfheerenlanden samen met de SGP fractie van de provincie Utrecht op bezoek geweest bij Anthonie van Egmond en Jan van Wiggen van het Dorpsinitiatief Lexmond op het bedrijventerrein De Bull.

Hier werden Bertrick van den Dikkenberg, statenlid van SGP Utrecht, en Arie Donker, commissielid, bijgepraat over de ideeën van het dorpsinitiatief over de verplaatsing van bedrijven uit de kern naar bedrijventerrein De Bull, om zo woningbouw in de kern mogelijk te maken. Bertrick: ‘Hier liggen heel veel meekoppelkansen die de gemeente nadrukkelijk bij de provincie voor het voetlicht moet brengen en eventueel kan het dorpsinitiatief dat ook zelf doen.’

Aansluitend daarop reageerde lijsttrekker Evert Geluk: ‘Als fractie ondersteunen wij deze route van het dorpsinitiatief van harte en zullen ook in de komende raadsperiode ons hard voor maken, want goede plannen moet je omarmen.’.

Als dank voor al het werk wat het dorpsinitiatief al heeft gedaan, werd door Kees Vermaat een klein presentje met lokale producten overhandigd aan Anthonie van Egmond, wat tegelijkertijd ook als aanmoediging gezien mag worden om door te gaan.

Stistofproblematiek
Na dit prettige werkbezoek gingen Bertrick van den Dikkenberg en Kees Vermaat langs bij boer Gerritse aan de Tiendweg in Kedichem. Vorig jaar hebben zij een gedeelte van hun schuur vergroot voor meer koeiencomfort en arbeidsgemak. Dit is zichtbaar gelukt en daar is de familie trots op.

Kees Gerritse: ‘Deze uitbreiding hadden wij ook gedaan met het oog op de toekomst van ons familiebedrijf, alleen door de stikstofproblematiek kunnen wij nu niet doorgroeien naar 140 melkkoeien en dat is zonde’.

Petra: ‘Wij hebben alles volgens de regels gedaan en dan wordt opeens je vergunning afgenomen én heb je te maken met rechtsgangen, wat veel tijd en energie kost. Dat wil je gewoon niet!’. Bertrick onderschrijft de roep van deze boerenfamilie, dat de provincie de beste advocaten hierop moet zetten en voor de belangen van hun boeren moet staan.

Bertrick: ‘Wij zullen vanuit de staten doen wat wij kunnen en zullen de gedeputeerde hiertoe oproepen en aansporen.’

Aan het einde van het werkbezoek gaf raadslid Kees Vermaat nog een klein presentje ter ondersteuning en aanmoediging om door te gaan. Kees: ‘Het is een prachtig boerenbedrijf en in de gesprekken proef je de liefde en passie voor de dieren, dat mogen we niet verliezen en daarom zal de SGP vanuit de gemeente alles doen wat in haar vermogen ligt, om onze boeren te houden en te helpen.’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden